Hlavní obsah

Papadakisová a Cizeron vykročili za čtvrtým titulem v tancích

Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron vykročili za čtvrtým světovým titulem v tancích na ledě. Na krasobruslařském mistrovství světa japonské Saitamě vedou po rytmickém tanci o 4,48 bodu před ruským párem Viktoria Sinicinová, Nikita Kacalapov, který má nejvýhodnější pozici ve vyrovnaném boji o stříbro. Česká republika v této kategorii zastoupení nemá.

Foto: Issei Kato, Reuters

Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron na MS.

Článek

Papadakisová a Cizeron po problematickém úvodu sezony, kdy kvůli partnerově zranění museli vynechat jeden závod Grand Prix, vyladili formu na mistrovství světa. V úvodní části soutěže získali 88,42 bodu, čímž o více než čtyři body překonali svůj výkon z lednového vítězného mistrovství Evropy. Pětinásobní evropští šampioni tak mají blízko z obhajobě světového zlata. Na MS získali tituly ještě v letech 2015 a 2016.

Sinicinová s Kacalapovem vedou rusko-zámořský souboj o další medaile. V rytmickém tanci si spravili chuť po nevydařeném ME, kde je pád v tomto programu připravil o medaili, a získali malé stříbro. Na průběžném třetím místě jsou s odstupem 84 setin bodu jejich krajané Alexandra Stěpanovová a Ivan Bukin.

Pouhou setinu od medaile jsou Američané Madison Hubbellová a Zachary Donohue, kteří obhajují stříbro a v prosinci při absenci Papadakisové a Cizerona vyhráli finále Grand Prix. Ještě šestí Madison Chocková a Evan Bates, američtí vítězové mistrovství čtyř kontinentů, mají na druhé místo manko jen 1,62 bodu.

O medailích se rozhodne ve volných tancích, které jsou na programu v sobotu od 4:30 SEČ.

Mistrovství světa v krasobruslení v Saitamě (Japonsko):
Taneční páry - po rytmickém tanci:
1. Papadakisová, Cizeron (Fr.)88,42
2. Sinicinová, Kacalapov83,94
3. Stěpanovová, Bukin (všichni Rus.)83,10
4. Hubbellová, Donohue (USA)83,09
5. Weaverová, Poje (Kan.)82,84
6. Chocková, Bates (USA)82,32

Reklama