Hlavní obsah

Březina: Tohle mistrovství mi zůstane v paměti hodně dlouho. Takové emoce jinde nezažijete

Mistrovství světa v Saitamě zůstane Michalu Březinovi dlouho v paměti. Osmadvacetiletý český krasobruslař skončil po dvou povedených programech osmý, zajel životní volnou jízdu a ovace japonského publika mu budou znít v uších ještě dlouhou dobu.

Foto: Issei Kato, Reuters

Michal Březina mohl být se svým výkonem spokojen

Článek

"To jsou emoce, které nikde jinde nezažijete. Když se člověk po té jízdě podívá na tribuny, lidi tam stojí a jsou nadšení z toho, co ten závodník předvedl, tak je to prostě úplně jak z jiného světa," řekl Březina v nahrávce pro média.

O volné jízdě, za kterou dostal přes 167 bodů a udržel díky tomu osmé místo z krátkého programu, hovořil v superlativech. "Byla tam jen škoda té jedné chybičky u flipa, ale jinak jsem fakt spokojený s tím, jak to nakonec dopadlo," prohlásil.

Foto: Issei Kato, Reuters

Michal Březina na MS v Japonsku.

Štěstím zářil také trenér Rafael Arutjunjan, do jehož kalifornské skupiny patří vedle českého krasobruslaře i staronový mistr světa Nathan Chen. "Rafael byl strašně šťastný. Ještě navíc, jak potom dojel Nathan, tak to bylo o to lepší," řekl Březina.

Březinovi fandila i manželka

Japonský šampionát mu zůstane v paměti ještě dlouho. "Jak ten závod, tak všechno okolo. I třeba ten konflikt mezi holkama, které trénují v naší skupině. To jsou zážitky, které si budu pamatovat hodně dlouho," připomněl krasobruslař moment ze středečního tréninku, kdy Američanka Mariah Bellová zranila bruslí korejskou soupeřku Lim Un-so.

Březina na MS navázal na vydařené výkony z první poloviny sezony, kdy byl dvakrát druhý v závodech Grand Prix a čtvrtý ve finále tohoto seriálu. V Saitamě mu fandila i manželka. "Teď se těší hlavně na to, že konečně uvidíme taky něco z Japonska," usmál se Březina.

I po šampionátu zopakoval, že ještě není rozhodnutý, zda bude jeho kariéra pokračovat. "Rafael každopádně chce, abych jezdil dál. Já na to potřebuji mít nastavené tělo i hlavu, bez jakýchkoli pochybností, jinak by to nemělo smysl. Ale asi každému by se líbilo skončit takovýmhle skvělým vystoupením," dodal.

Reklama