Hlavní obsah

První medaile si na OH v Tokiu rozdělí střelkyně ze vzduchovky

Tokio

Rok a 100 dní před začátkem olympijských her v Tokiu zveřejnili pořadatelé program, v němž se představí rekordních 33 sportů a celkem 339 soutěží. Již dva dny před oficiálním zahájením, které je naplánováno na 24. července, se v Japonsku rozběhnou turnaje ve fotbale žen a v softbalu, první medailovou disciplínou bude 25. července střelba žen ze vzduchové pušky.

Foto: Sport.cz

Zlatá medaile z Nagana je v dražbě (ilustrační foto)

Článek

V úvodním medailovém dnu si sportovci rozdělí 11 sad cenných kovů, vedle střelby mimo jiné v silničním závodu cyklistů, šermu či judu. Rozehrán bude i premiérový turnaj v basketbalu 3x3, v následujících dvou dnech čeká olympijský debut skateboarding.

Atletický program bude rozložen do deseti dnů. Zahájí ho 31. července chodecký závod mužů na 20 kilometrů s cílem před císařským palácem a uzavře ho tradičně v poslední den her 9. srpna maraton mužů. Rozpis běžeckých disciplín umožní atletům usilovat o double na sprinterských, středních i vytrvaleckých tratích.

Foto: Ivana Roháčková

Jiří Lipták na MS v Moskvě, kde v trapu vybojoval bronz (ilustrační foto)

Největší pozornost fanoušků bude poutat Super sobota a Zlatá neděle 1. a 2. srpna. O tomto nabitém víkendu bude rozděleno 47 sad medailí. Mezi 26 nedělními finále bude mimo jiné sprint mužů na 100 metrů, maraton žen a tenisová dvouhra mužů, pěti závody vyvrcholí plavecký program.

Ve druhé polovině her se bude bojovat o cenné kovy například ve sportovním lezení a karate, které budou mít v Tokiu rovněž premiéru. Veslaře a vodní slalomáře vystřídají v srpnu rychlostní kanoisté, rozjedou se závody v dráhové cyklistice, pokračovat budou soutěže v judu, zápasu či vzpírání. Vyvrcholí rovněž turnaje ve fotbalu, volejbalu, házené a basketbalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články