Hlavní obsah

Hotovo! Futsalisté Sparty Praha mají první ligový titul

Teplice

Hotovo! Nástupcem dlouholetého futsalového suveréna Chrudimi na ligovém trůnu je Sparta. Pražané ve třetím finálovém utkání zvítězili 6:0 v Teplicích, sérii ovládli jednoznačně 3:0 na zápasy a získali první titul v klubové historii.

Foto: AC Sparta Praha futsal

Futsalisty Sparty čeká svátek, ligové derby se Slavií.

Článek

Sparta už v semifinále ukončila dvanáctileté panování Chrudimi, kterou vyřadila 3:1 na zápasy. V souboji o titul nedali svěřenci trenéra Beniho Simitčiho vítězi základní části Teplicím šanci, inkasovali pouze jednou v prvním duelu a sérii ovládli se skóre 16:1.

Severočeši přitom vstupovali do finále po 13 vyhraných zápasech za sebou, předchozí poslední porážku jim uštědřila v polovině ledna právě Sparta.

Foto: Sport.cz

Futsalová Sparta slaví mistrovský titul, trenér Beni Simitči se po letech dočkal.

"Bylo dobře, že jsme do Teplic jeli za stavu 2:0, nebyli jsme pod žádným tlakem. Defenziva pracovala v celé sérii velmi dobře. Nevím, jestli to bylo tím, že jsme v semifinále s Chrudimí dostávali hodně gólů, nebo slabším finálovým soupeřem. S Chrudimí by asi bylo finále těžší než proti Teplicím," uvedl sparťanský brankář Ondřej Vahala.

"Všichni fanoušci Sparty by teď měli mít radost. V prvním roce u týmu jsem jim slíbil finále a povedlo se. Ve druhém jsem slíbil titul a máme ho. Ať ho všichni oslaví," vyzval sparťanskou obec trenér futsalistů Beni Simitči.

Tvrdí, že v této sezoně měl k dispozici nejlepší tým, jaký kdy vedl. Za klíčový moment sezony nepovažuje výhru v semifinále nad suverénem z Chrudimi, ale porážku s Mělníkem ještě v základní části ligy. "Od té chvíle jsme lámali rekord za rekordem," říkal pyšně.

V dresu Sparty zářil celou sezonu Tomáš Drahovský, zisk mistrovského titulu bral jako zaslouženou odměnu za výkony celého týmu v rudých dresech. "Celá sezona byla až na malé výpadky vynikající. Hlavní bylo na cestě za titulem to, že jsme v semifinále vyřadili Chrudim," hodnotil po utkání, které rozhodlo o mistrovském titulu.

Finále play off první futsalové ligy - 3. zápas
Teplice - Sparta Praha 0:6 (0:4)
Branky: 11. a 36. Drahovský, 8. Cupák, 16. Wilde, 20. Seidler, 35. Novak. Konečný stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: