Hlavní obsah

Slavný baseballista Ortiz byl podle policie postřelen omylem

Santo Domingo

Bývalý slavný baseballista David Ortiz byl v rodné Dominikánské republice možná postřelen omylem. Vyšetřovatelé uvedli, že v současnosti pracují s verzí zaměněné identity.

Foto: Sport.cz

Bývalý slavný baseballista David Ortiz byl v rodné Dominikánské republice možná postřelen omylem.

Článek

Dominikánský generální prokurátor a policejní ředitel na tiskové konferenci oznámili, že za pokusem o vraždu stojí Víctor Hugo Gómez, člen mexického drogového Golfského kartelu. Ten údajně ze Spojených států amerických najal skupinu zabijáků, kteří měli odstranit jeho bratrance Sixta Dávid Fernándeze, jehož Gómez podezřívá ze spolupráce s policií.

Právě Fernández seděl u stolu s Ortizem 9. června v baru v Santu Domingu, kde se střílelo. Muži jsou přátelé. Bývalá hvězda MLB je hospitalizována v Bostonu a její stav se stále zlepšuje.

V případu bylo zatčeno už 11 lidí. Záměnu podle vyšetřovatelů odstartovala nekvalitní fotografie, kterou udělal několik minut před střelbou jeden z kompliců v baru. Na ní je zachycen Fernández s rozostřením ve spodní části zad, což vypadá, jako kdyby měl světlé kalhoty. Ve skutečnosti měl černé a světlé kalhoty měl Ortiz. Kvůli tomu údajně najatý zabiják vystřelil místo na Fernándeze zezadu na trojnásobného vítěze Světové série.

Podle agentury AP jsou nicméně k této verzi někteří Dominikánci skeptičtí. Ortiz je jedním z nejslavnějších lidí v zemi, navíc měří dva metry a váží přes 100 kilogramů, přičemž Fernández se zdá podle fotografií výrazně menší.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Bývalou hvězdu baseballové MLB Davida Ortize v rodné Dominikánské republice postřelili. Trojnásobný vítěz Světové série po operačních zákrocích zůstává na jednotce intenzivní péče.

Ortiz se po útoku podrobil dvěma operacím, po zásahu kulky do dolní části zad přišel o žlučník a část střeva. MLB hrál třiačtyřicetiletý pálkař dvacet sezon, z toho čtrnáct za Boston, kde žije. Světovou sérii vyhrál v letech 2004, 2007 a 2013.

Reklama