Hlavní obsah

Hotovo! Lions a Steelers si zahrají o titul v americkém fotbalu

Praha
Aktualizováno

V zámoří je z toho každoročně sportovní událost roku. Ceny reklamy i vstupenek na poslední zápas ligy amerického fotbalu, bitvu o Super Bowl, šplhají do závratných výšin. V Česku je to jinak, ale současná Paddock liga amerického fotbalu se pomalu dere v žebříčku sledovanosti výš a výš. A nyní je jasné, že do jejího finále postoupily favorizované týmy Prague Lions a Ostrava Steelers. Paddock Czech Bowl se bude hrát 20. července v Ostravě.

Foto: ČAAF

Dva největší favorité Paddock ligy amerického fotbalu si zahrají o Czech Bowl. Z postupu se radují Prague Lions a Ostrava Steelers.

Článek

Lions porazili nováčka Vysočinu Gladiators 42:20 a pořád živí šanci, že ukončí dlouhé čekání na titul (naposledy 2006). Šance je o to větší, že tentokrát nehrál Paddock ligu tuzemský suverén, tým Prague Black Panthers a to si uvědomují oba účastníci Czech Bowlu.

Lions dovedl k výhře quarterback Michael Hayes, jehož přesné přihrávky platily na Gladiátory. Pražský tým vedl 14:0, pak nováček snížil, aby mu na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny favorit znovu výrazněji odskočil a dovedl zápas k bezproblémové výhře. „Klobouk dolů před Vysočinou, jako nováček ligy mají velkou budoucnost. Museli jsme hodně bojovat, protože jsme na některých pozicích měli zraněné klíčové hráče," prohlásil Zach Harrod, hlavní trenér Prague Lions, kteří získali celkem čtyři tituly.

O svůj druhý titul v Paddock Lize budou bojovat hráči Ostrava Steelers, kteří si doma poradili s týmem Pardubice Stallions 35:15 . I tady vedl díky dvěma touchdownům favorit, ale Pardubice dokázaly korigovat rozdíl ve skóre. Druhý poločas už se ale hrál v režii domácích. Možná i proto, že pardubického quarterbacka Raymonda Catapana viditelně limitova zraněný kotník.

Ostrava tak postoupila potřetí v řadě do finále. „Uspět v semifinále není pro nás nic nového. Ale my jsme nepřišli jsme vyhrát semifinále, přišli jsme vyhrát titul a kluci si to dobře uvědomují," poznamenal hrající trenér Ostravy Garrett Griffeth. Na titul čekají Steelers od roku 1997.

Reklama