Hlavní obsah

Česko - Francie 6:1Softbalistky na úvod olympijské kvalifikace porazily Francii

Utrecht/Praha

České softbalistky vstoupily do kvalifikace o olympijské hry výhrou nad Francií 6:1. Zápas v Utrechtu rozhodly ve čtvrté směně, v níž si připsaly pět bodů. Naopak nadhazovačka Veronika Pecková neumožnila soupeřkám se dostat do skórovacích pozic a zaznamenala devět strikeoutů. Ve středu se český tým utká s Italkami, evropskými šampionkami z Ostravy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

V úvodu utkání dominovaly zejména nadhazovačky, které hráčky nepouštěly na metu. Až ve třetí směně se prosadila Eva Rendlová a po jejím odpalu se dostala na domácí metu Adéla Weissová. Češkám se dařilo v útoku hlavně ve čtvrté směně - Lucie Petrásková odpalem po lajně zařídila dva doběhy a Francouzky reagovaly výměnou nadhazovačky. To jim však moc nepomohlo, Weissová úspěšným odpalem zařídila bod.

Výrazně se prosadila Veronika Klimplová, po jejím dalekém odpalu doběhly dvě spoluhráčky a Češky vedly už 6:0. V šesté směně Peckovou na nadhozu vystřídala Martina Bláhová, která byla pod tlakem zejména v šesté směně, kdy byly plně obsazené mety a soupeřkám se podařilo díky odpalu Eloise Triboletové jednou skórovat.

Celkem si české hráčky připsaly 11 úspěšných odpalů, jejich soupeřky pouze tři.

Reklama

Související témata: