Hlavní obsah

Squashistka Serme skončila na ME sedmá, Švec osmý

Sedmé místo, které vybojovala v kategorii žen Anna Serme, bylo maximem pro české squashisty na mistrovství Evropy, jež se hrálo v rumunské Bukurešti. Martin Švec bral osmou příčku, když do zápasu o 7. místo ani nenastoupil. Michaela Čepová při své první účasti na evropském šampionátu skončila dvanáctá. Z titulu šampiona se těšil Němec Raphael Kandra a Belgičanka Nele Gilisová.

Foto: archiv Anny Serme

Nejlepší domácí squashistka Anna Serme.

Článek

Martin Švec začal dobře, porazil Poláka Filipa Jarotu. Následně však byl ve čtvrtfinále nad jeho síly Španěl Borja Golán, mistr Evropy z roku 2016. Švec pak prohrál i v boji o umístění v pěti setech s Francouzem Sebastienem Bonmalaisem, 71. hráčem světového žebříčku. Do utkání o 7. místo poté nenastoupil. „Zápas jsem skrečoval, protože jsem musel stihnout letadlo na PSA turnaj do Hong Kongu. S účastí ve čtvrtfinále jsem spokojený," prohlásil Martin Švec.

Česká ženská jednička Anna Serme Evropu rozjela skvěle. V prvním kole porazila Bulharku Naime Nurievu, ve druhém pak Ukrajinku Alinu Bushmovou. Stejně jako Švec ale prohrála čtvrtfinále, kde nestačila na třetí nasazenou Francouzku Coline Aumardovou. „Jsem spokojená, mým cílem bylo umístit se v osmičce," zhodnotila své vystoupení Serme, která v zápasech o umístění prohrála s turnajovou dvojkou Belgičankou Tinne Gilisovou. Následně přehrála Španělku Cristinu Gomezovou v pěti setech.

Serme rovněž jako Švec odletěla do Hong Kongu. „První turnaje sezony jsou vždycky těžké, tak snad jsem se na mistrovství Evropy dobře rozehrála a budu ještě lépe připravená," věří česká squashistka.

Reklama