Hlavní obsah

Česko - Švédsko 10:3Baseballisté rozdrtili na ME Švédy a drží šanci na čtvrtfinále

Praha

Čeští baseballisté splnili na mistrovství Evropy povinnost a v Solingenu porazili Švédsko jasně 10:3. Ve skupině A mají na kontě dvě výhry a dvě porážky a ve středu večer potřebují zdolat domácí Německo, aby měli jistotu postupu do čtvrtfinále. Tím by udrželi naději na účast v olympijské kvalifikaci, do které se z ME kvalifikuje pět celků.

Foto: Jan Beneš

Čeští baseballisté mohli být se svým výkonem spokojeni

Článek

Prvním jistým postupujícím do čtvrtfinále ze skupiny A jsou překvapivě Izraelci. Češi můžou mít teoreticky jistou účast v play off ještě před zápasem s Německem, Velká Británie by ale musela prohrát se Švédskem a poté i s Nizozemskem. Totéž by platilo, pokud by Nizozemci oba zbývající zápasy prohráli.

Utkání s nejslabším týmem skupiny Švédskem rozhodli Češi v první směně. Po sérii odpalů doběhli pro pět bodů a získali potřebný klid. "První směna byla i podle celkového výsledku velmi důležitá," pochvaloval si Martin Mužík v tiskové zprávě.

Další bod přidali reprezentanti ve čtvrté směně a po dvou pak v šesté a osmé. "Vypadalo to, že švédskému týmu došli nadhazovači. Po páté směně už nás nemohli ničím překvapit," dodal Mužík.

Na nadhozu začal Jan Tomek, kterého po šesti směnách vystřídal Lukáš Hlouch a duel doházel Tomáš Duffek. "Kluci začali výborně, takže se mi házelo dobře, nebyl pak takový tlak. Rozjeli jsme se a byli jsme na vlně," uvedl Tomek.

Ze skupiny B postoupila do čtvrtfinále díky čtyřem výhrám favorizovaná Itálie. Dál jde také Španělsko, který zvítězilo třikrát a jednou prohrálo.

istrovství Evropy v baseballu v Solingenu a Bonnu:
Skupina A:
ČR - Švédsko 10:3
Izrael - Velká Británie 7:4
Nizozemsko - Německo 8:1.
Pořadí:
1. Izrael 4 výhry/0 porážek
2. Nizozemsko 2/1
3. ČR 2/2
4. Německo 2/2
5. Velká Británie 1/2
6. Švédsko 0/4.
Skupina B:
Francie - Belgie 12:2
Rakousko - Chorvatsko 12:1
Itálie - Španělsko 13:3.
Pořadí:
1. Itálie 4/0
2. Španělsko 3/1
3. Belgie 2/2
4. Francie 2/2
5. Rakousko 1/3
6. Chorvatsko 0/4.

Reklama

Související témata: