Hlavní obsah

Boxer Konečný: Toužím po zápase o mistra světa

Nejlepší čeští profesionální boxeři současnosti Lukáš Konečný a Rudolf Kraj obhájili v úterý v Mariboru své mezinárodní tituly. Konečný porazil Ukrajince Romana Džumana 3:0 na body a nadále tak má ve svém držení pás interkontinentálního šampióna organizace WBO superwelterové váhové kategorie do 69,85 kg. "Chtěl bych se pohnout kupředu, abych pořád jen neobhajoval," tvrdí odhodlaně zkušený boxer.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Český boxer Lukáš Konečný zasahuje svého soupeře.

Článek

I třetí obhajoba interkontinentálního titulu WBO vám vyšla, Ukrajince Džumana jste přemohl na body. Nemrzí vás, že jste zápas neukončil dřív?

Bylo to moje přání. Několikrát už byl „nahulenej“, dost hekal, ale na zem jsem ho dostal jen v 10. kole. Nakonec je to jedno, já byl pořád v klídku. Teď výhru slavím knedlíky a špenátem.

Už jste mluvil se svým manažerem Steinforthem, kdo by měl být vaším dalším sokem?

To je na něm.

Takže toužíte po zápase o mistra světa organizace WBO proti Ukrajinci Dzinzirukovi?

To bych byl rád. Jako nejschůdnější cestu k takovému duelu bych viděl eliminaci s Italem Piccirillem. Tomu bych taky rád oplatil porážku z loňska.

Slyšel jste hlasy fanoušků, že byste měl vyměnit manažera, popřípadě stáj, abyste se k duelům proti lepším soupeřům dostal?

Jo a docela mě to naštvalo. Já taky vždy s manažerem nesouhlasím, ale ty reakce jsem nechápal. Lidi by si měli uvědomit, že spousta boxerů se mě bojí nebo jejich promotéři chtějí ranec peněz. Můj manažer s tím kolikrát nic nezmůže.

Reklama