Hlavní obsah

V softbalovém finále se utkají Ledenice s nováčkem z Břeclavi

Praha

Softbalová extraliga mužů bude mít nového šampiona. Ve finále se střetnou Žraloci Ledenice a při své premiéře v nejvyšší soutěži překvapivě Locos Břeclav. Série hraná na tři vítězná utkání začne o víkendu.

Foto: Czech Softbal

Softbalová senzace: nováčci z Břeclavi

Článek

Favoritem jsou Ledenice, které předloni ve finále neuspěly. "Máme velký hlad po úspěchu. Poslední dobou se konzistentně pohybujeme vpředu a věřím, že to tentokrát vyjde," řekl kouč Žraloků Jaroslav Korčák v tiskové zprávě.

Vítěz základní části má letos skvělý útok vedený Patrikem Kolkusem. "Od začátku play off neřeším soupeře. Chceme vyhrát a tím pádem musíme porazit každého. Klukům z Břeclavi určitě gratuluji k takovému grandióznímu úspěchu. Víme, že mají výborné pole, vynikající pálku a perfektní nadhoz," řekl zkušený Kolkus.

Břeclavští softbalisté jsou senzací play off. V základní části skončili předposlední sedmí, ale ve čtvrtfinále vyřadili Havlíčkův Brod s reprezentačním nadhazovačem Michalem Holobrádkem a v semifinále si suverénně poradili s Chomutovem.

"Pro Břeclav to bude patrně největší sportovní svátek v historii. Žádný jejich tým nehrál finále nejvyšší domácí soutěže. Doufáme, že bude plný dům," řekl trenér Břeclavi Dušan Borbély, jehož svěřenci mají věkový průměr osmnáct let.

Základem Locosu jsou kamarádi, kteří se softbalem začali ve skautském kroužku. "Kluci jsou spolu odmala, někteří stále vyrážejí do přírody na výlety. Vyrůstali spolu v duchu skautských myšlenek a drží při sobě," řekl Borbély.

Hráči Břeclavi chodí trénovat i ráno před školou. "Podle mě trénujeme nejvíce z extraligy. Když můžeme, tak jsme každý den na hřišti," řekl polař Luděk Opluštil. "Budeme hrát proti nejlepšímu pálkařskému týmu, zároveň jsme porazili nejlepší nadhazovače. Máme pořád hodně šancí," uvedl k finále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články