Hlavní obsah

Rozeznáte je? Jednovaječná dvojčata, která propadla kultu fitness

Praha

Tereza, nebo Gabriela? Která z nich to je? Už v dětství to u sester Linhartových šlo rozeznat jen obtížně, jsou totiž jednovaječná dvojčata. I teď s tím má řada lidí problém. Pětadvacetileté sestry si totiž navíc vybraly stejný sport. Fitness. A i když je momentálně odlišuje barva vlasů, stále musí vysvětlovat, která je která. „Pletou si nás doteď, pořád někoho překvapuje, že jsme dvě,“ říká Gabriela.

Která je která? I dnes si je pletou. Jednovaječná dvojčata Tereza a Gabriela LinhartovyVideo: Sport.cz

 
Článek

„Když Gabča vyhrála profesionální kartu, tak mi hodně lidí na sociálních sítích psalo, že gratulují a já musela vše uvádět na pravou míru," přidává konkrétní historku Tereza. A není se čemu divit. Kdo se v tom má vyznat. Sestry totiž postoupily mezi profesionálky krátce po sobě.

Odlišuje je ale kategorie, kterou si vybraly a hlavně federace, pod kterou závodí. Zatímco Tereza soutěží v kategorii bodyfitness v IFBB Elite Pro, Gabriela v kategorii figure v IFBB Pro League. „V mé kategorii figure jsou závodnice víc osvalené, jsou mohutnější a je tam větší tvrdost svalů než v bodyfitness," vysvětluje rozdíly. A proč každá v jiné federaci? Vysvětlení je prosté. Sestry prostě v začátcích mezi profesionály nechtěly stát proti sobě. Do budoucna se tomu ovšem nebrání.

Foto: archiv sester Linhartových

Jednovaječná dvojčata Tereza a Gabriela Linhartovy

Zatímco ve škole svoji podobnosti občas zneužily a na zkouškách někdy zaskakovala jedna za druhou, ve sportu to zkoušet nehodlají. Na soutěžních pódiích by to nejspíš prasklo. „Každá máme jiné přednosti, jiné slabiny, takže by to ani nešlo," odmítá Tereza.

Reklama

Související témata: