Hlavní obsah

Nejdřív tanec, potom rány. Předseda MOV rozdával v Africe karatistické údery

Dakar/Praha

Dávej bacha, letí rána! Předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach na návštěvě senegalského hlavního města Dakar kontroloval, jak pořadatelská země mládežnických olympijských her 2022 postupuje s výstavbou nového sportovního komplexu. Při té příležitosti si předseda zatančil s hostiteli v tradičních senegalských rytmech, pak došlo i na karatistické údery.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Předseda MOV Thomas Bach tančí a předvádí karatistický úderVideo: sntv

 
Článek

Předseda MOV Bach si tancem s místními obyvateli zpestřil pracovní návštěvu kvůli inspekci stavby olympijského komplexu v Dakaru. Místní karatističtí sportovci mu přitom předváděli své umění.

Na výzvu mistrů bojového sportu se do přelamování dřevěných destiček pustil i sám Bach, pětašedesátiletý funkcionář, bývalý reprezentant Spolkové republiky Německo v šermu a držitel zlaté medaile z olympiády v Montrealu 1976.

Mládežnické hry v roce 2022 budou první olympijskou akcí na půdě afrického kontinentu. „Tyto hry jsou velkou motivací pro mladé sportovce a já jsem velmi hrdý, že se budou konat právě v Senegalu," řekl pro server Olympic.org senegalský plavec Amadou Ndiaye, který byl účastníkem her mládeže v Buenos Aires 2018.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články