Hlavní obsah

Triumf nejlepšího juniora! Byrtus vládl v Praze, legenda skončila v semifinále

Praha

Mládí vpřed! Nejlepší český juniorský squashista Viktor Byrtus porazil ve finále turnaje elitní kategorie A prvního nasazeného Martina Švece po boji v pěti setech. „Jsem spokojený, je to mé druhé vítězství domácího áčkového turnaje, a opět k němu došlo na Strahově," prohlásil Byrtus. Do semifinále se dostal také Jan Koukal, osmnáctinásobný český šampion. Bitvu o finále ale skrečoval. Mezi ženami vládla Natálie Babjuková.

Foto: Irena Vanišová

Squashista Viktor Byrtus.

Článek

Byrtus procházel turnajem bez ztráty setu, navíc do duelu o třetí místo nemusel ani nastoupit. Jan Koukal totiž zápas vzdal, podle informací serveru Czechsquash.cz kvůli nataženému svalu. „Ani mi nevadilo, že jsme spolu nehráli, mohl jsem pošetřit síly. Přeju Honzovi, ať je zranění brzy dobré," prohlásil Byrtus. Koukal na strahovském turnaji vyřadil nasazenou pětku Marka Panáčka, třináctku Vojtěcha Rybu a čtyřku Michala Jadrníčka. A to bez větší přípravy.

„Kouki vypadal, že je na tom pořád dobře," sledoval jeho utkání Byrtus, který s ním prohrál v letošním roce na mistrovství České republiky hned v prvním kole. Ve finále squashový mladíček vyzval Martina Švece, který se vracel do Česka z turnaje v Kanadě. „Vedl jsem 2:0 na sety, celkem s přehledem. Martin potom pozměnil taktiku a já se jí bohužel přizpůsobil. Zápas to byl těžký, ale po většinu času jsem měl navrch," prohlásil Byrtus, dlouhodobě nejlepší evropský junior.

„Musím poděkovat klubům, že mi pomohli porazit časový posun, protože určitě nebudu mít problémy brzo usnout," prohlásil Švec. Teď jej čeká další PSA turnaj v Indii, Byrtus pojede na Slovensko.

Squashový turnaj kategorie A na Strahově
Muži - finále:
Viktor Byrtus - Martin Švec 3:2 (8, 5, -9, -5, 11)
o 3. místo:
David Zeman - Jan Koukal 3:0 kontumačně
Ženy - finále:
Natálie Babjuková - Eva Feřteková 3:1 (-10, 9, 6, 10)
o 3. místo:
Tereza Svobodová - Tereza Elznicová 3:0 skreč.

Reklama

Související témata: