Hlavní obsah

Neštěstí na olympiádě mládeže. Krasobruslařka spadla z pětimetrové výšky na led a bojuje o život

Lausanne/Praha

Švýcarské Lausanne potkalo ještě před zahájením zimních olympijských her mládeže obrovské neštěstí. Pětatřicetiletá krasobruslařka bojuje o život poté, co upadla na led z pětimetrové výšky během úterního nácviku zahajovacího ceremoniálu. Místní policie sdělila médiím, že k případu nebude sdělovat podrobnější informace a že nadále probíhá vyšetřování.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Ve švýcarském Lausanne začínají zimní olympijské hry mládeže. Při nácviku zahajovacího ceremoniálu se vážně zranila ruská krasobruslařka. Ilustrační foto

Článek

Podle dostupných informací se jedná o pětatřicetiletou ženu ruské národnosti, která žije v Německu. Sportovkyně měla spadnout na led Vaudoise arény z pětimetrové výšky, když nacvičovala představení k zahajovacímu ceremoniálu, při kterém se žena měla pohybovat nad ledovou plochou pomocí závěsných lan.

Podle policie se žena zranila poté, co náhle ztratila rovnováhu a dopadla na led. Krasobruslařka byla ihned převezena do nemocnice v Lausanne a zůstává ve vážném stavu. Nebylo proto možné ji vyslechnout. Policie však nadále shromažďuje informace a snaží se zjistit důvody a okolnosti nehody, případně to, jestli je za incident zodpovědný někdo další.

„Mezinárodní olympijský výbor a pořadatelé Lausanne 2020 se smutkem přijali informaci o nehodě, kterou utrpěla umělkyně při zkoušce zahajovacího ceremoniálu pro olympijské hry mládeže... Ženě přejeme rychlé a úplné zotavení," vydali zástupci MOV k incidentu oficiální prohlášení.

Třetí ročník zimních olympijských her mládeže odstartuje dnes večer. Česko do her vyšle rekordní výpravu, reprezentovat ho bude 74 českých sportovců ve věku od 15 do 18 let.

Reklama