Hlavní obsah

Kordistu Čapka nepustil do osmifinále Grand Prix olympijský vítěz

Martin Čapek obsadil v Dauhá 21. místo na úvodním turnaji Grand Prix v šermu kordem. Šestatřicetiletého českého reprezentanta vyřadil ve druhém kole úřadující olympijský vítěz Pak Sang-jong z Koreje. Čapek, který před dvěma týdny obsadil osmé místo na Světovém poháru v Heidenheimu, s aktuálně osmým kordistou světového žebříčku prohrál duel o osmifinále 12:15.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Čapek do turnaje vstupoval jako 40. muž světového pořadí a jako současná česká dvojka po Jiřím Beranovi (37.). V základní skupině vyhrál šermíř SC Praha pět ze šesti soubojů a postoupil přímo do hlavní soutěže, kde v prvním kole porazil o pět míst v pořadí FIE umístěného Číňana Lan Ming-chao 15:13.

Do hlavního pavouka pro 64 šermířů prošel přímo ze základní skupiny i úřadující český šampion Jakub Jurka, ale bývalou juniorskou světovou jedničku porazil těsně 15:14 Kazach Ruslan Kurbanov. Olomoucký šermíř obsadil 46. místo.

Richard Pokorný a Beran vypadli v předkolech, Martin Rubeš nepostoupil ze základní skupiny stejně jako v soutěži žen Michala Pěchovová a Dominika Doubová. Druhý ze tří turnajů Grand Prix kordistů je na programu na začátku března v Budapešti.

Reklama