Hlavní obsah

Skeletonistka Fernstädtová byla ve Svatém Mořici jedenáctá

Skeletonistka Anna Fernstädtová zůstala v předposledním závodě Světového poháru ve Svatém Mořici těsně za elitní desítkou, do níž se vrátila minulý týden osmým místem v Königsee. Po zdravotních problémech skončila česká reprezentantka ve Švýcarsku jedenáctá a v průběžném pořadí udržela devátou příčku.

Foto: Český svaz bobistů a skeletonistů

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová v akci během závodu Světového poháru.

Článek
Fotogalerie

"Vzhledem k tomu, že jsem byla před závody celý týden nemocná a jen tak tak vylezla z postele, jsem s jedenáctým místem spokojená. V týdnu mi nebylo vůbec dobře, vynechala jsem tréninky, dnes jsem se před závodem skoro ani nerozcvičovala," uvedla Fernstädtová v tiskové zprávě.

Třiadvacetiletou Fernstädtovou stejně jako ve většině předchozích závodů připravily o lepší umístění pomalé starty, jež měla v obou kolech nejhorší ze všech skeletonistek. Po úvodním kole patřilo české závodnici 14. místo, ve druhé jízdě dvojnásobná juniorská mistryně světa zrychlila na startu i na trati a polepšila si o tři pozice.

Foto: Český svaz bobistů a skeletonistů

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová v akci během závodu Světového poháru.

"Starty nemám obecně dobré, tentokrát mi ještě navíc chyběla síla, protože jsem jen ležela. Nebyla to optimální příprava na závod, ale moc jsem chtěla jet. Můj stav se oproti předchozím dvěma dnům trochu zlepšil, tak jsem to šla zkusit. S jízdami jsem byla spokojená, byly tam malé chyby, ale nic hrozného," řekla Fernstädtová, kterou za týden čeká juniorské mistrovství světa ve Winterbergu.

Stejně jako v Königsee zvítězila Němka Tina Hermannová před krajankou Jacqueline Löllingovou, třetí skončila Rakušanka Janine Flocková. Fernstädtová na vítězku ztratila v součtu 2,14 sekundy.

Světový pohár vyvrcholí za dva týdny v lotyšské Siguldě, kde se zároveň uskuteční mistrovství Evropy. Na konci února pak sezonu završí světový šampionát v Altenbergu.

SP v jízdě na skeletonu ve Svatém Mořici (Švýcarsko):
1. Hermannová 2:19,87 (1:10,05+1:09,82)
2. Löllingová (obě Něm.) -0,41 (1:10,24+1:10,04)
3. Flocková (Rak.) -0,73 (1:10,25+1:10,35)
...11. Fernstädtová (ČR) -2,14 (1:11,05+1:10,96)
Průběžné pořadí SP (po 7 z 8 závodů):
1. Löllingová 1472
2. Hermannová 1419
3. Flocková 1414
...9. Fernstädtová 956

Reklama

Související témata: