Hlavní obsah

Hanju zajel na mistrovství 4 kontinentů rekordní krátký program

Soul

Dvojnásobný olympijský šampion Juzuru Hanju předvedl na mistrovství čtyř kontinentů rekordní krátký program. Pětadvacetiletý japonský krasobruslař za něj dostal 111,82 bodu, čímž o 1,29 bodu vylepšil vlastní maximum ze závodu Grand Prix v Rusku v listopadu 2018. V boji o své premiérové vítězství na vrcholné akci pro mimoevropské krasobruslaře si po první části soutěže vybudoval takřka šestnáctibodový náskok před Číňanem Ťin Po-Jangem.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Dvojnásobný olympijský šampion Juzuru Hanju předvedl na mistrovství čtyř kontinentů rekordní krátký program.

Článek
Fotogalerie

Hanju, který má zatím z mistrovství čtyř kontinentů tři stříbra, je velkým favoritem letošního ročníku v Soulu. Úřadující mistr světa a vítěz finále Grand Prix Nathan Chen z USA, který je jeho největším rivalem, totiž tento šampionát vynechává.

Hvězdný Japonec v krátkém programu předvedl dva čtverné skoky a trojitý axel, na nejvyšší úrovni byly i jeho piruety a kroková pasáž. Rozhodčí mu navíc dali vysoké známky za provedení všech prvků a prezentaci choreografie na hudbu Fryderyka Chopina. Díky tomu dvojnásobný mistr světa vykročil k titulu, který mu ještě ve sbírce chybí.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Rekord! Dvojnásobný olympijský šampion Juzuru Hanju předvedl na mistrovství čtyř kontinentů rekordní krátký program. Pětadvacetiletý japonský krasobruslař za něj dostal 111,82 bodu.

V soutěži tanečních párů obhájili titul Američané Madison Chocková a Evan Bates, kteří navzdory partnerčině podklouznutí a pádu zajeli nejlepší volný tanec a posunuli se ze druhého místa po rytmickém tanci do čela.

"Vyděsila jsem se. Možná jsem na něco šlápla, přišlo to z ničeho nic," komentovala Chocková pád v úvodu jízdy mezi jednotlivými hodnocenými prvky. Proto kvůli němu nenabrali tak výraznou bodovou ztrátu a výborným výkonem ve zbytku programu mohli manko dohnat. "Jsem strašně šťastná. Tohle je pro nás opravdu výjimečná soutěž, milujeme čtyři kontinenty," řekla krasobruslařka, která s Batesem získala medaile na MS 2015 a 2016.

Reklama