Hlavní obsah

Češi vybojovali na MS v zimním triatlonu bronz ve smíšené štafetě

Asiago

Triatlonista Marek Rauchfuss po zisku stříbra v individuálním závodě vybojoval na zimním mistrovství světa v Itálii bronzovou medaili ve smíšené štafetě. V Asiagu byla jeho partnerkou Aneta Grabmüllerová, společně nestačili jen na suverénní Rusy a dvojici z Itálie.

Foto: Sport.cz

Triatlonista Marek Rauchfuss

Článek

Závodníci absolvovali každý dvakrát 1,7 km běhu, 2,6 km jízdy na kole a 2,5 km na běžkách. "Věděla jsem, že naše šance na úspěch bude záležet především na mé ztrátě. Naštěstí se mi dařilo nad očekávání. Vyvarovala jsem se chyb v depu a předávala štafetu v kontaktu na druhou Itálii. Jsem opravdu ráda, že jsem Markovi závod nepokazila," uvedla v tiskové zprávě svazu Grabmüllerová, devátá žena z individuálního závodu.

"Aneta rozjela štafetu nad očekávání, bylo proto o co bojovat. Obrovskou taktickou výhodou bylo, že jsme nepřezouvali cyklistické boty a měli tak rychlé depo. Závod byl krátký a rychlý, hodně na tom dnes záleželo. Se třetím místem můžeme být spokojení, porazili jsme papírově silnější soupeře," konstatoval Rauchfuss.

Reklama

Související témata: