Hlavní obsah

Děsivý incident v obřích vlnách! Surfař letěl několik metrů vzduchem, skončil v nemocnici

Tady šlo o život. Portugalský surfař Alex Bothelo byl se zraněním odvezen do nemocnice poté, co se svým kolegou na vodním skútru vyletěli z obří vlny během mítinku u Nazaré. Jeho stav je podle posledních zpráv stabilizovaný. Na záběry z děsivé události se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Surfař se zranil v obřích vlnách u NazaréVideo: sntv

 
Článek

K incidentu došlo během závodu Nazaré Tow, který je proslulý náročnými podmínkami a obrovskými vlnami dosahujícími výšky až 30 metrů. Bothelo se se svým parťákem na skútru snažili ujet silnému proudu zpěněné vody, když je do vzduchu vymrštila další přicházející vlna.

Surfařský mítink se rázem změnil v boj o holý život. Zraněného portugalského surfaře museli z vody vytáhnout přítomní záchranáři. Muž byl ihned převezen do nemocnice. Podle dostupných informací je při vědomí a jeho stav je stabilizovaný.

„Dnes jsem byl konfrontován s realitou našeho sportu," napsal na Instagram surfařův kolega Nic Von Rupp. „Bylo hrozné vidět mého bratra (Bothela) bojovat mezi životem a smrtí přímo před očima celého světa. Abych byl upřímný, toto by dokázalo přežít jen málo lidí," dodal.

Reklama

Související témata:
Surfař