Hlavní obsah

Hvězdná Bergsmaová se po mateřské k rychlobruslení nevrátí

Americká rychlobruslařská hvězda Heather Bergsmaová se po mateřské dovolené k vrcholovému sportu už nevrátí. Třicetiletá specialistka na sprinterské disciplíny, čtyřnásobná mistryně světa a bývalá světová rekordmanka na tratích 1000 a 1500 metrů oznámila na webu národní federace, že ukončila kariéru.

Foto: Karel Felt, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Bergsmaová, jež do sňatku s úspěšným nizozemským rychlobruslařem Jorritem Bergsmou v roce 2015 závodila pod dívčím jménem Richardsonová, má jako jediná rychlobruslařka tituly ze všech tří sprinterských tratí - 500 (2015), 1000 (2017) a 1500 metrů (2017). V roce 2013 také celkově ovládla sprinterský světový šampionát, k tomu tvoří její sbírku dalších deset medailí z MS.

Ze tří olympijských her má ale pouze bronz ze stíhacího závodu družstev z Pchjongčchangu 2018. V říjnu téhož roku se jí narodil syn Brent a chce se mu nyní naplno věnovat. "Dala jsem tomu dva roky, abych zjistila, jaké to je. A prostě jsem se rozhodla, že si to užívám, když mohu být matka v domácnosti a věnovat Brentovi všechen svůj čas," uvedla Bergsmaová.

Reklama

Související témata: