Hlavní obsah

Kvůli koronaviru bylo odloženo o tři měsíce MS ve stolním tenisu

Soul

Mistrovství světa družstev ve stolním tenisu v jihokorejském Pusanu bylo kvůli šíření koronaviru odloženo o tři měsíce na červen. Šampionát se měl původně uskutečnit 22. až 29. března, mezinárodní federace ITTF nyní uvedla, že pro svůj vrcholný turnaj rezervuje termín 21. až 28. června.

Foto: Carlos Garcia Rawlins, Reuters

Mistrovství světa ve stolním tenisu v jihokorejském Pusanu bylo kvůli šíření koronaviru odloženo o tři měsíce z března na závěr června.

Článek

Odložení mistrovství světa si vyžádal rostoucí počet nakažených koronavirem v Koreji, jenž se k dnešku vyšplhal skoro k tisíci. Značný počet případů byl hlášen právě z dějiště šampionátu Pusanu, druhého největšího města v zemi. Nemoci COVID-19 zatím v Koreji podlehlo devět lidí.

"Rozhodnutí jsme vzhledem k nejistotě a měnící se situaci v Korejské republice během šíření nemoci COVID-19 celou zemí udělali s ohledem na zdraví a bezpečnost hráčů, rozhodčích a fanoušků, což je naše priorita," uvedli představitelé ITTF s dodatkem, že budou situaci nadále monitorovat.

V Koreji byl už kvůli šíření koronaviru odložen start fotbalové ligy, obdobně postiženy jsou také soutěže ve volejbalu, basketbalu či házené.

Celosvětově se virem nakazilo více než 80 tisíc lidí, z toho 77 tisíc v Číně, která hlásí přes 2600 mrtvých. Šíření koronaviru už výrazně ovlivnilo globální sportovní kalendář a způsobuje vrásky i pořadatelům olympijských her v Tokiu.

Reklama