Hlavní obsah

Baseballista Červenka homerunem pečetil výhru Orioles v přípravě

Sarasota

Dvoubodovým homerunem zaznamenal baseballista Martin Červenka v dresu Baltimoru svůj první odpal v letošní přípravě před sezonou MLB. Český chytač ranou za bariéru ve čtvrtek v sedmé směně pečetil výhru Orioles nad Pittsburgh Pirates 13:0 před více než čtyřmi tisíci fanoušků v Sarasotě.

Foto: David Dermer, Reuters

Martin Červenka (79) v přípravě v dresu Baltimore Orioles, na snímku s ním je Richie Martin.

Článek

Do hry se Červenka dostal v šesté směně. Na pálce na něj vyšla řada o směnu později a homerun do levého pole stadionu Eda Smithe poslal po druhém nadhozu Codyho Ponceho. Orioles odpálili v utkání čtyři homeruny.

Červenka je druhým rokem v tréninkovém kempu Baltimoru a bojuje o místo v sestavě pro slavnou MLB. V rámci jarní testovací Grapefruit League se letos dostal do hry potřetí. V minulých utkáních byl dvakrát vyautován nadhazovačem.

Sedmadvacetiletý někdejší hráč pražské Kotlářky je první Čechem, který nastupuje v přípravě za hlavní tým některého z celků MLB. Loni hrál za Orioles v deseti zápasech a odpálil dva homeruny. V sezoně působil ve farmářském týmu Bowie Baysox a poté Norfolk Tides v druhé nejvyšší lize, která už je vstupní branou do MLB.

Reklama