Hlavní obsah

Softbalistka Pecková v Japonsku alespoň trénuje

Toyota/Praha

Premiéra české softbalistky Veroniky Peckové v japonské lize se odkládá. Kvůli pandemii koronaviru je jarní část soutěže zrušená, ale nejlepší česká nadhazovačka přesto v Prefektuře Aiči zůstane do konce dubna a využije možnosti tréninku s týmem Toyota Red Terries.

Foto: Česká softbalová asociace

Softbalistka Veronika Pecková.

Článek

Reprezentantka Pecková zamířila do města Toyota koncem února. Má za sebou více než měsíční přípravu a sžívání se s novými spoluhráčkami. "Přijaly mě mezi sebe a souhra už se také rýsuje. Je to super tým a jsem ráda, že můžu být jeho součástí. S hráčkami vycházím skvěle," napsala Pecková ČTK z Japonska.

Japonská soutěž měla začít za dva dny. Vedení ligy ale start nejprve odložilo a tento týden rozhodlo, že se začne až v září. "Mrzí mě to, jelikož celý tým věnoval přípravě na jarní část velké množství času a energie, ale na druhou stranu jsem ráda, že je zdraví sportovců na prvním místě," řekla Pecková.

I když na jaře nebudou žádné ligové zápasy, rozhodla se v Japonsku zůstat až do konce dubna. "Jako kdyby zápasy normálně byly. Tým bude dál trénovat, takže je to rozhodně lepší varianta, než být v karanténě v Čechách," vysvětlila.

Výběr Red Terries trénuje šestkrát týdně, v případě zápasů pak čtyři dny a den dva má volno. "Trénink je v podstatě hodně podobný jako u nás, akorát delší a častější," popsala Pecková. V Japonsku sice jsou kvůli koronaviru omezení, ale sportovní týmy využívají firemní sportovní areál. "Od začátku března je uzavřený veřejnosti, ale pro sportovce se nic nemění, takže normálně trénujeme," řekla Pecková.

I v Japonsku jsou kvůli koronaviru třeba zavřené školy či bazény a lidé se nemají shlukovat ve větších počtech. Na první pohled ale Pecková velké změny nevidí. "Lidé chodili s rouškami i před pandemií. Řekla bych, že vláda vydává více doporučení než nařízení, která ale občané striktně dodržují," řekla odchovankyně Ledenic.

Je ubytovaná v panelovém domě, v kterém tým pronajal dva byty. Ten druhý obsadí na podzim americká nadhazovačská hvězda Monica Abbottová.

Ze svého okolí Pecková zatím moc neviděla. Vzhledem k současné situaci se z tréninku vrací rovnou domů. "A spíš se snažím relaxovat. Až se vše vrátí k normálu, tak bych chtěla více cestovat a poznat japonskou kulturu," uvedla Pecková.

Na konci dubna plánuje letět na Nový Zéland a v srpnu zpět do Japonska. Na druhý pokus věří, že ligu olympijských vítězek z Pekingu 2008 a trojnásobných mistryň světa okusí. Na hřiště vyběhne s devítkou na dresu i botách v klubových barvách. "Devítku jsem dostala v nároďáku, a tak nějak se mnou zůstala," vysvětlila.

Reklama

Související témata: