Hlavní obsah

Suspendovaný předseda vzpěračské federace IWF rezignoval

Dlouholetý předseda Mezinárodní vzpěračské federace (IWF) Tamás Aján, jenž je od ledna suspendován kvůli podezření z korupce a krytí dopingu, dnes rezignoval. O rozhodnutí jednaosmdesátiletého maďarského funkcionáře informovala zastupující šéfka IWF Ursula Papandreaová.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Nyní můžeme začít pracovat na hledání nových cest k plnému využití potenciálu našeho sportu," uvedla Američanka v oficiálním prohlášení IWF.

Aján byl postaven na 90 dní mimo službu na konci ledna poté, co televize ARD odvysílala dokument investigativního novináře Haja Seppelta "Tajná záležitost doping - pán vzpěračů". Právě v něm padla na jeho adresu obvinění z korupce, porušování antidopingových pravidel a manipulací.

Aján veškerá obvinění odmítl, na začátku března se ale vzdal čestného členství v Mezinárodním olympijském výboru. Jeho suspendace v IWF platila do poloviny dubna, podle Papandreaové ale pravidla porušoval a minulý týden vyzvala výkonný výbor k jeho odvolání. Aján dnes ale nabídl rezignaci, kterou zástupci federace přijali.

Reklama

Související témata: