Hlavní obsah

Šampion NFL si pojistil hvězdu Mahomese i na rok 2021

Hrdina letošního Super Bowlu Patrick Mahomes bude v lize amerického fotbalu NFL oblékat dres Kansas City Chiefs ještě nejméně dvě sezony. Úřadující šampion zámořské soutěž uplatnil opci ve smlouvě se čtyřiadvacetiletým quarterbackem a pojistil si ho i na ročník 2021.

Foto: Profimedia.cz

Quarterback Kansas City Chiefs Patrick Mahomes.

Článek

Chiefs si vybrali Mahomese v roce 2017 v draftu jako desátého hráče v pořadí a rodák z Texasu v jejich dresu září. Předloni se jako nejmladší v historii stal nejužitečnějším hráčem sezony. Letos v únoru dovedl Kansas City k ligovému titulu po 50 letech a byl zvolen nejužitečnějším hráčem finálového zápasu. V něm Chiefs před poslední čtvrtinou prohrávali 10:20, ale nakonec i díky skvělému výkonu Mahomese zvítězili 31:20.

Přesto se vedení Kansas City zatím neodhodlalo k tomu, aby své hvězdě nabídlo dlouhodobý kontrakt. Mahomes má zájem v klubu zůstat. "Chci být v Chiefs dlouhou dobu. Chci smlouvu, která mi dá jistotu a tak vůbec. Věřím lidem v klubu, že to zvládnou, jak se má," uvedl Mahomes, kterému současná smlouva zaručuje zhruba čtyři miliony dolarů ročně. Nejlépe placení hráči v NFL si přitom přijdou na více než 30 milionů dolarů za sezonu.

Reklama

Související témata: