Hlavní obsah

Veterán Holyfield vyzve k souboji o titul obra Valujeva

BOSTON

Pětačtyřicetiletý americký boxer Evander Holyfield by měl být vyzyvatelem ruského obra Nikolaje Valujeva v souboji o titul mistra světa v těžké váze organizace WBA. Zápas se má uskutečnit 20. prosince v Německu nebo Švýcarsku.

Článek

Bývalý čtyřnásobný světový šampion Holyfield, který 19. října oslaví 46. narozeniny, by se v případě vítězství nad 213 centimetrů vysokým Valujevem stal nejstarším mistrem světa v historii. Tento primát drží jiný slavný Američan George Foreman, který v roce 1994 ve svých 45 letech porazil krajana Michaela Moorera.

Holyfield dostal nabídku utkat se s Valujevem od promotéra zápasu Wilfrieda Sauerlanda a je připraven ji přijmout. "Můj právník to zkoumá. Když bude všechno klapat, půjdu do toho," řekl televizní stanici ESPN.

Z poznámek o svém věku si nic nedělá. "Říkali mi, že jsem starý, už když mi bylo 34 a chystal jsem se boxovat s Mikem Tysonem. To není nic nového, ale cítím velkou touhu a připravím se tak, abych byl v nejlepší formě," uvedl Holyfield.

Naposledy boxoval loni v říjnu, kdy v Moskvě podlehl domácímu Sultanu Ibragimovovi v souboji o titul organizace WBO. Během své kariéry absolvoval 53 zápasů mezi profesionály, z nichž 42 vyhrál a devětkrát odešel poražen.

K dalšímu návratu do ringu ho ženou i dluhy, kvůli kterým v létě přišel o svou rezidenci se 109 pokoji v Atlantě. Za duel s Valujevem byl měl podle ESPN inkasovat méně než 750 tisíc dolarů. "Je to nejmenší částka, za kterou jsem kdy boxoval o titul, ale jsem rád za tu příležitost," uvedl.

Reklama

Související témata: