Hlavní obsah

Boxer Kraj se týden před životním duelem cítí hodně dobře

Už jen sedm dní dělí českého profesionálního boxera Rudolfa Kraje od životního duelu o titul mistra světa organizace WBC v polotěžké váze. V pátek 24. října se v Miláně utká s domácím Giacobbem Fragomenim a týden před zápasem se prý cítí velmi dobře.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Rudolf Kraj.

Článek

"Forma jde nahoru. Cítím se hodně dobře, hlavně kondičně. A to je základ," pochvaloval si Kraj v rozhovoru pro ČTK. "Krásně mi taky lítají ruce, takže rychlost mi nechybí," řekl stříbrný medailista z olympiády v Sydney, který má za sebou osm přípravných zápasů-sparingů.

Dobrou náladu mu zvyšují i povzbuzující data, která ukazuje jeho "sport tester" při tréninku. "Maximální tep při lapech mám 150 a při pauzách rychle padá," uvedl člen německé stáje Sportlight boxing, který se připravuje v Hamburku.

V tréninku se mu navíc podařilo snížit váhu těsně nad požadovaný limit. Přestože v létě vážil už 102 kg, nyní má jedenadevadesát. "Takže jsem jen třicet deka přes a to shodit nebude problém. Krásně jsem si to pohlídal," uvedl Kraj, jehož v profiringu čeká patnáctý zápas. Všechny předešlé vyhrál, desetkrát se přitom radoval z vítězství před limitem.

Kraj se aktuálně připravuje v Německu, kde bude až do úterního přesunu do Milána. V dějišti duelu jej čeká tisková konference, oficiální vážení a zápas. Již s předstihem ví, že pokud se chce do Česka vrátit s pásem pro šampiona, musí Fragomeniho v jeho domácím prostředí jasně porazit. "Musím ho deklasovat. Rozsekat. Kdyby to bylo vyrovnané, tak bych na sto procent prohrál," řekl Kraj.

Reklama