Hlavní obsah

Ve Francii se od pondělí rozběhne dostihová sezona

Dostihová sezona ve Francii se v pondělí rozběhne. Návrh pořádající organizace France Galop schválila vláda a dostihový provoz bude v omezeném režimu na dvou závodištích obnoven, jakmile na začátku týdne vstoupí v platnost uvolnění celostátní karantény, která byla v zemi vyhlášena takřka dva měsíce.

Foto: Sport.cz

Dostihová sezona ve Francii se v pondělí rozběhne. (ilustrační foto)

Článek

První dostihy bez diváků bude hostit slavné pařížské závodiště Longchamp, kde se tradičně v říjnu běhá i prestižní Cena vítězného oblouku, a Compiegne na severu Francie. Přístup osob na obě závodiště bude striktně omezen. Koně trénovaní mimo Francii ani zahraniční žokejové nebudou mít minimálně do konce května povolenou účast.

France Galop získala už dříve povolení od pařížské policie, podmíněno ale bylo právě souhlasem vlády. O jeho získání v sobotu informoval předseda France Galop Édouard de Rothschild na twitteru.

Již ve čtvrtek se po dvou měsících konaly první dostihy v Německu, a to na dráze Neue Bult u Hannoveru. Místní úřady je povolily rovněž s vyloučením veřejnosti, jezdci a žokejové museli mít i během dostihu roušky nebo ochranné štíty. Na závodišti se pohybovaly jen nejnutnější osoby a zhruba 160 koní.

V programu dvanácti dostihů se představil i Filip Minařík, nejúspěšnější Čech v počtu vítězství, jenž v Německu žije. Na českém území začne sezona rovinových dostihů v pondělí 18. května v Mostě.

Reklama

Související témata: