Hlavní obsah

Majitel New England Patriots draží na charitu mistrovský prsten

Praha

Majitel klubu amerického fotbalu New England Patriots Robert Kraft se rozhodl vydražit na pomoc potřebným v době koronavirové krize prsten za vítězství v Super Bowlu v roce 2016. Vítěz aukce navíc získá možnost setkat se s americkým miliardářem na stadionu Gillette a prohlédnout si jeho kancelář. Do sídla klubu ve Foxborough ho dopraví klubové letadlo.

Foto: Profimedia.cz

Majitel klubu amerického fotbalu New England Patriots Robert Kraft

Článek

Vyvolávací cena prstenu byla stanovena na 75 000 dolarů (1,9 milionu korun) a během prvního dne se vyšplhala na 330 000 dolarů. Aukce potrvá jedenáct dní.

"Říkal jsem si, že by bylo fajn věnovat do aukce právě tenhle prsten za naše páté vítězství v Super Bowlu, protože je důkazem toho, jak jsme se znovu postavili na nohy," uvedl Kraft, jehož tým získal titul naposledy předloni.

Do sbírky All In Challenge již dříve přispěla i někdejší hvězda Patriots Tom Brady. Za večeři s ním a lístky na jeho první zápas za Tampu Bay zaplatil zájemce 800.000 dolarů. V projektu, do kterého se zapojila řada sportovních, filmových a hudebních celebrit, se vybralo již přes 38 milionů dolarů.

Reklama