Hlavní obsah

Rychlobruslař Wotherspoon má po pádu v Berlíně zlomenou paži

BERLÍN

Nejlepší světový rychlobruslař na krátkých tratích Jeremy Wotherspoon z Kanady má po pádu na Světovém poháru v Berlíně zlomenou pažní kost. Zjistili to lékaři v nemocnici, kam byl čtyřnásobný mistr světa ve sprinterském víceboji v sobotu převezen. Ještě není jisté, zda bude nutná operace, které by se Wotherspoon podle vlastních slov nejraději vyhnul, každopádně je ale v ohrožení možná i celá jeho sezóna.

Článek

Wotherspoon upadl v poslední zatáčce při závodě na 500 metrů v rychlosti přibližně 60 km/h a narazil loktem do hrazení. "Nevím, co se stalo. A neměl jsem čas to korigovat, byl jsem ve vnější dráze," řekl.

V Berlíně dvaatřicetiletý Kanaďan usiloval o jubilejní padesáté vítězství v SP na půlkilometrové trati. S celkovým počtem 69 triumfů je druhým nejúspěšnějším rychlobruslařem v historii po Němce Gundě Niemannové-Stirnemannové (98).

Kanada tak během jediného víkendu přišla o dva reprezentanty, protože už v pátek si Mike Ireland v prvním závodu na 500 metrů vykloubil rameno. Celkově došlo na pětistovce v Berlíně k pěti pádům. "Pár let už to dělám, ale tohle jsem ještě nezažil. Je to absolutní smůla. Jeremy a Mike nikdy nepadají," divil se šéf kanadského týmu Finn Halvorsen.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články