Hlavní obsah

Spokojená Sáblíková si zkusí i roli trenérky

PRAHA

Jen pouhý den strávila Martina Sáblíková v České republice. Nejlepší sportovkyně minulého roku si stihla dojít pro antibiotika a poté zamířila na další závod Světového poháru do Moskvy. Tam se pojede její oblíbená pětikilometrová trať. Na ní by česká rychlobruslařka chtěla zvítězit a přiblížit se tak obhajobě celkového prvenství v SP.

Článek

V pondělí se nejlepší česká sportovkyně loňského roku vrátila z Nizozemí, kde minulý víkend závodila. Na ovále v Heerenveenu obsadila i přes silné nachlazení druhé místo na třech kilometrech. V neděli se ještě zúčastnila spolu s Andreou Jirků a Karolínou Erbanovou závodu družstev, v němž děvčata obsadila sedmou příčku.

Nemocná Sáblíková se nechtěla svého startu vzdát a rozhodla se jet. „Naším výsledkem jsme se na devadesát procent nominovaly na mistrovství světa. Což je paráda,“ usmívala se Sáblíková.

Vstup do sezóny se vydařil 

V České republice pobyla pouhý den. Stačila se akorát pořádně vyspat a obstarat si antibiotika. Stále totiž ještě není zcela fit. „Dva dny nic nedělám. Cítím se sice už lépe, ale musela jsem začít brát antibiotika. Uvidíme ve středu, co to se mnou udělá, až se postavím led,“ prohlásila.

Sezóna jí zatím vychází skvěle. Po dvou závodech vede průběžné pořadí SP o pětatřicet bodů před druhou Nizozemkou Groenewoldovou. Kromě již zmiňovaného druhého místa si připsala body i za vítězství na stejné trati před dvěma týdny v Berlíně. „Zatím můžu být spokojená. Obsadila jsem první a druhé místo. Přitom v Heerenveenu jsem poslední dvě kola už nemohla kvůli nemoci dýchat. A objevily se tam i nějaké technické chybičky,“ přiznala mistryně světa.

Následující víkend ji čeká Světový pohár v Moskvě, kde se letos poprvé pojede závod na 5000 m. Na své oblíbené trati by nejen chtěla zvítězit, ale přiblížit se i obhajobě celkového prvenství v SP. „Na závod se už moc těším, v Moskvě je jedna z nejlepších drah. Chtěla bych samozřejmě moc vyhrát, ale uvidím, jak na tom budu se zdravím. Hlavně, aby se mi povedlo být na bedně a získat body,“ přála si jednadvacetiletá rychlobruslařka.

Po návratu z Ruska si vyzkouší další zajímavou roli. S juniorským výběrem zamíří do německého Inzellu, kde české talenty bude po dobu tří dnů i trénovat. "Pokusím se nic moc nezkazit," smála se Sáblíková, kterou poté ještě čeká soustředění v Itálii.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články