Hlavní obsah

Jihoafričtí ragbisté využili k charitě výsledek finále MS

Jihoafričtí ragbisté využijí pro charitu ve prospěch lidí v nouzi výsledek, kterým v loňském finále mistrovství světa porazili Anglii. V rámci akce se prodá sto tisíc lístků do tomboly v jednotlivé hodnotě 32,12 randů (44 korun), které pomohou k financování potravinových balíčků pro lidi strádající v důsledku pandemie koronaviru.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Jihoafričané poté, co se loni stali v Jokohomaě mistry světa.

Článek

Ragbisté JAR se stali loni v listopadu potřetí mistry světa po finálovém vítězství 32:12 nad Anglií. Ti, kteří si lístky koupí, budou mít šanci získat některý ze 44 (32+12) památečních předmětů z turnaje, které věnovali hráči.

"Když jsem kluky vyzval, aby něco darovali, všichni do toho šli a během několika hodin to bylo hotové," řekl jihoafrický trenér Rassie Erasmus. "Trochu jsme se o tom během loňského mistrovství světa bavili, jaký je to tlak nemít práci nebo když vám zavraždí někoho z rodiny. A teď jsou kvůli pandemii miliony lidí bez práce a každý den musejí bojovat o to, aby měli něco k jídlu," dodal.

Jihoafrická republika má kvůli šíření covidu-19 jedny z nejpřísnějších omezení, což těžce dopadá na ekonomiku, jež byla v recesi už před vypuknutím pandemie. V zemi bylo podle posledních čísel 16.433 potvrzených případů nákazy a 286 úmrtí s koronavirem.

Reklama