Hlavní obsah

Boxer Konečný bez problémů porazil Maďara Petrovicse

KATOVICE

Profesionální boxer Lukáš Konečný v sobotu večer bez problémů splnil roli favorita a v polských Katovicích porazil Janose Petrovicse z Maďarska 3:0 na body. Třicetiletý člen německé stáje SES Ulfa Steinfortha měl v zápase stálou převahu, jeho soupeř musel být už ve druhém kole dvakrát počítán, ukončit duel před limitem se ale českému boxerovi nepodařilo.

Článek

"Nedokázal jsem ho dodělat. Třikrát mu vypadl chránič zubů, rozhodčí jej veřejně napomínal, ale vydržel v ringu osm kol," řekl Konečný. Podle arbitrů zápas lehké střední váhové kategorie vyhrál jednoznačně - dvakrát v poměru 80:69 a jednou 80:68. "On se ani nesnažil moc boxovat. Pořád ustupoval," pokračoval Konečný s tím, že soupeř měl velké potíže s údery na tělo. "Přesto to vydržel," dodal Konečný.

Bývalý bronzový medailista z amatérského mistrovství světa si tak připsal 38. vítězství v profesionálním ringu. O sedm let starší Petrovics má nyní bilanci 14 výher a 19 porážek.

Další zápas by měl Konečného čekat na jaře. Pokud se nestane nic nečekaného, mělo by dojít k odvetě se Sergejem Dzinzirukem o titul mistra světa organizace WBO. "Stoprocentně jisté to není, ale vše k tomu směřuje. Ujišťují mě, že k ní dojde," řekl Konečný už před sobotním duelem.

Brněnský rodák se s ukrajinským boxerem utkal v dubnu a zápas prohrál 0:2 na body, což se řadě odborníků ani členům jeho týmu nelíbilo. Světová boxerská organizace WBO ale protest zamítla. Zástupci ukrajinského boxera však souhlasili s odvetou, která už nicméně jednou byla zrušena.

Reklama