Hlavní obsah

Odvetu baseballového šlágru zhatil déšť

Praha

Deštivé počasí poznamenalo druhý hrací den baseballové extraligy a šlágr mezi mistrovským celkem Arrows Ostrava a brněnskými Draky byl přeložen na neděli. V páteční sezonní premiéře ostravský celek vyhrál 3:0. Druhé vítězství dnes vybojovaly týmy Eagles Praha a Technika Brno.

Foto: baseball.cz

Na odpalu Pavel Budský.

Článek

Druhé víkendové vítězství získala Technika Brno, která si poradila s Olympií Blansko v domácím prostředí rozdílovým výsledkem 14:4. Vyrovnané utkání se zlomilo v dohrávce 6. směny, kdy se Blansku nevydařilo střídání nadhazovačů a nový muž na kopci David Farkaš musel post po obdržení 6 bodů v téže hře opustit. Technika už si pak domácí výhru vzít nenechala. Homerun odpálil Matěj Menšík, další extraligový hit přidal na své bohaté konto Pavel Budský.

Déšť doprovázel první domácí utkání nováčka v soutěži SaBaT Praha s Eagles Praha a zápas byl nakonec ukončen za stavu 4:5 po 6 směnách. Eagles tak po páteční rozdílové výhře zapisují druhý letošní úspěch.

V souboji dvou pražských týmů s ambicemi na stupně vítězů byla lepší Kotlářka, která porazila Tempo 3:0. Souboj reprezentačních nadhazovačů Jana Nováka a Marka Minaříka vyzněl lépe pro levorukého nadhazovače Kotlářky. Novák vydržel na kopci 7 směn bez obdrženého hitu a v nastavené hře pokračovali i další kotlářští nadhazovači - Cihlář, Ercoli a Mulhearn. Domácí tým vytěžil ze 7 dobrých odpalů 3 body a připsal si premiérovou výhru. Odveta se hraje v neděli od 14:00 na Tempu.

Utkání mezi Nuclears Třebíč a Hrochy Brno vyšlo lépe brněnskému týmu. Náskok 2:0 navýšili Hroši šesti body v 7. směně, a nakonec si připsali výhru 9:1. Jan Kucin odházel celé utkání, rozdal 8 strike outů a připsal si vítězný tzv. complete game. Sólo homerun odpálil v 5. inningu Jakub Mánek a in-park homerun se pak povedl Danielu Ondrouškovi právě v 7. hře.

Nedělní extraligových program by měl přinést odložené utkání mezi Draky Brno a Arrows Ostrava, odvetu Tempa Praha a Kotlářky Praha a souboj mezi Hrochy Brno a Nuclears Třebíč.

Druhý hrací den baseballové Extraligy:
Kotlářka Praha - Tempo Praha 3:0
SaBaT Praha - Eagles Praha 4:5
Technika Brno - Olympia Blansko 14:4
Nuclears Třebíč - Hroši Brno 1:9

Reklama