Hlavní obsah

Vánoční turnaj stolních tenistů bude znovu hrát i Korbel

PRAHA

Dlouholetý nejlepší český stolní tenista Petr Korbel se po dvouleté pauze znovu objeví na Vánočním turnaji s Českou televizí. Sedmatřicetiletý hráč belgického Charleroi v roce 2005 tento podnik vyhrál, ale pak dvakrát nestartoval.

Článek

Před dvěma lety Korbela zastavilo zranění zápěstí, loni byl unaven po náročném programu, který těsně před Vánoci vyvrcholil finálovým turnajem seriálu Pro Tour.

Tentokrát s jeho startem nebyly ani ty nejmenší problémy, takže se 26. prosince poprvé a naposledy v tomto roce představí divákům v Česku. "Když jsme ho oslovili, tak přislíbil, že přijede. Nemuseli jsme ho nijak přemlouvat, nekladl si žádné zvláštní podmínky," řekl na čtvrteční tiskové konferenci v Praze jeden z pořadatelů Vladimír Slobodzian, který měl na starosti kontakt s hráči.

Mezi osmičkou startujících je šest stolních tenistů z nejlepší desítky českého žebříčku. Vedle Korbela se fanoušci mohou těšit i na další zajímavé hráče. "Osobně se těším na loňského vítěze Marka Kláska a na nového českého reprezentanta Dmytro Prokopcova, který získal české občanství," uvedl manažer turnaje Leoš Fiala.

Vánoční turnaj s Českou televizí se po třech ročnících v Sadské u Nymburka tentokrát uskuteční ve Zruči nad Sázavou. Zápasy ve skupinách začínají ve 13:00, finále bude na programu od 17:00. Pro vítěze je připravena prémie 30 000 korun, poražený finalista získá polovinu.

Reklama