Hlavní obsah

Boxer Pála zdolal Duivena, na pořádného soupeře ale teprve čeká

Český boxer Ondřej Pála udělal ve středeční noci první krůček k možnému zápasu o profesionální titul organizace WBA a ani ho to nestálo příliš námahy. Nizozemec Harry Duiven totiž v Praze prověřil spíše jeho zápasnické dovednosti a znechucený Pála dal několikrát průchod své frustraci. Nakonec se ale Duiven ukázal jako ideální soupeř pro domácí publikum; arogantním chováním a provokacemi stmelil české fanoušky, aniž Pálu reálně ohrozil.

Článek

"Kdyby měl soupeř kuráž a chtěl se mnou bojovat, skončilo to mnohem dřív. Místo toho se uchýlil k držení, strkání, ale to k boxu patří, nemá cenu si stěžovat," zhodnotil zápas vítěz. Když už ale Nizozemec přešel do protiútoku, v bezpečí rozhodně nebyl. "Tenhle způsob boje je náročnější na koncentraci. Člověk není pod tlakem, a pak přijde nějaký výpad, který může hodně bolet," řekl ČTK Pála, který vyhrál technickým k.o. v 11. kole.

Utkání podle něj zlomila série incidentů v druhé polovině. "Vyhecovaly mě jeho nářky. Jsme v profiboxu, a když soupeř začne skučet, tak kde to jsme," krčil rameny Pála. Duiven totiž ve snaze kouskovat tempo přidal k nesčetným klinčům i zjevné simulování. Nejprve se chytil za ruku a vybojoval cennou minutu času, pak reklamoval úder loktem i ránu pod pás.

Pála nastupoval do zápasu jako 65. boxer profesionálního žebříčku supertěžkých vah, jeho cílem je ale umístění v první desítce. Výhra nad 376. mužem téhož hodnocení mu jej ale sama o sobě stěží zaručí. "Těžko říct, kam se posunu, moc tomu jejich bodování nerozumím. Kdyby to hodnotili podle postavy soupeře, to bych si snad v žebříčku touhle výhrou dokonce pohoršil," prohlásil Pála v narážce na zřetelnou soupeřovu nadváhu. "Vypadal jak kuželka," dodal se smíchem.

Reklama