Hlavní obsah

Kůrka hledá dobré střelce

PRAHA

Několikanásobný mistr světa, otec a trenér olympijské vítězky Kateřiny Emmons Petr Kůrka se vrátil po měsíci z Austrálie, kde převzal funkci trenéra puškové reprezentace. „Zatím to byl seznamovací pobyt. Mapoval jsem, kde všude jsou střelci a střelkyně, s nimiž mohu pracovat,“ řekl Právu.

Článek

„Moje sídlo je v Adelaide, kde jsou dva, další tři žijí v Sydney. Ti, s nimiž budu spolupracovat, jsou ale roztroušeni po celé Austrálii. Je to úplně něco jiného, než na co jsem byl zvyklý v Česku. Tady neexistuje systém přípravy jako u nás. Ten budu teprve vytvářet i s ohledem na časové možnosti střelců, kteří jsou zaměstnaní. Mám informace o jejich výsledcích, ale musím je především poznat osobně. Austrálie je v tomto směru pole neorané, což je pro mne velká motivace,“ dodal Kůrka.

Australští střelci v kulových a vzduchových zbraních patří ke světovému průměru. Kůrka by je měl zvednout. „Smlouvu jsem podepsal na čtyři roky. Za tu dobu bych chtěl někoho z nich dovést k branám finále nejlépe na olympiádě. Dostat se výš o několik bodů, by nemělo být problémem, když se zaměříme na techniku. Dál to bude složitější,“ uvedl Kůrka, který se do Austrálie vrací 12. 1. s manželkou Šárkou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články