Hlavní obsah

Sáblíková a spol. bruslí na rybníku, kde bude i český šampionát

PRAHA

Nejlepší česká sportovkyně uplynulého roku a rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková se od dnešního dne připravuje na Vysočině i na rybníku. Mrazivé počasí dovolilo trojnásobné světové šampionce i dalším členům Novis týmu začít trénovat na přírodní ploše, kde se také, pokud se nestane něco nečekaného, uskuteční v pátek 2. ledna i český šampionát.

Článek

Původně se mělo mistrovství konat o minulém víkendu, a to stejně jako před rokem na Pilské nádrži ve Žďáru nad Sázavou. Kouč Petr Novák, který české rychlobruslaře připravuje, ale musel závody vzhledem k nepřízni počasí zrušit.

V posledních dnech ale teploty na Vysočině klesly a rychlobruslaři dnes mohli poprvé vyrazit na rybník Černý nedaleko obce Studnice u Hlinska, blízko Novákova bydliště. "Trénovali jsme dopoledne i odpoledne. Nejprve jsme sice asi dvě hodiny hrabali a zametali led, ale pak jsme mohli začít jezdit," řekl Novák ČTK.

Úspěšný trenér, jenž bude i pořadatelem a organizátorem šampionátu, plánuje připravit na rybníku 250 metrů dlouhý okruh. "Podle počasí se ještě rozhodneme, jestli to bude jednodenní, nebo dvoudenní mistrovství. Minimálně dvě trati ale určitě odjedeme," uvedl Novák.

Reklama