Hlavní obsah

Organizace WBA přezkoumá Valujevovo vítězství nad Holyfieldem

Boxerská organizace WBA přezkoumá výsledek nedávného duelu o titul profesionálního mistra světa v těžké váze mezi obhájcem Nikolajem Valujevem a veteránem Evanderem Holyfieldem. Zápas skončil 20. prosince v Curychu vítězstvím úřadujícího šampiona z Ruska, v očích některých odborníků i veřejnosti ale byl lepší zkušený Američan, který pak o Vánocích proti verdiktu rozhodčích podal protest.

Článek

WBA nyní na své internetové stránce oznámila, že stanovila komisi, která na základě rozboru videa výsledek přešetří. Podle prohlášení ji k tomu vedl respekt k názorům fanoušků a médií. Právník WBA Robert Mack se nicméně už dříve nechal slyšet, že takové vyhodnocení utkání může trvat až měsíce a americký boxer změny výsledku stejně dosáhnout nemůže. "Když budou pochybnosti o verdiktu rozhodčích, můžeme nařídit odvetu," uvedl.

Obrovitý Valujev v curyšském duelu zvítězil na body u dvou ze tří rozhodčích. Portorický sudí označil zápas s šestačtyřicetiletým Holyfieldem za nerozhodný 114:114, Švéd viděl vyhrát držitele pásu v těsném poměru 115:114, jen podle Itala byl obhájce přesvědčivým vítězem (116:112).

Reklama

Související témata: