Hlavní obsah

Kostnerová vyrazila za obhajobou třetím místem, Simaová je desátá

HELSINKY

Italka krasobruslařka Carolina Kostnerová bude na třetí evropský titul za sebou útočit ze třetího místa. V krátkém programu na šampionátu v Helsinkách v pátek zaostala za dvojicí domácích favoritek Laurou Lepistöovou a Susannou Pöykiövou. Solidně se dařilo české reprezentantce Nelle Simaové, která do sobotních volných jízd půjde z desátého místa.

Článek

Simaová zvládla čistě všechny prvky svého krátkého programu a výkonem na hranici osobního rekordu si zajistila průběžnou desátou pozici. "Jsem spokojená, hlavně jsem chtěla zajet čistý program, a to se mi podařilo," řekla po povedené jízdě česká reprezentantka novinářům.

V sobotu by ráda zaútočila na vylepšení loňské patnácté pozice. Pomoci jí k tomu má i zařazení dalšího trojitého skoku. "Vedle toeloopa se salchowem, které jsem skákala dnes, plánuji ještě trojitý lutz," uvedla.

Výrazné zlepšení bude muset předvést Kostnerová, pokud chce pomýšlet na obhajobu titulu. Za vedoucí Lepistöovou zaostává tréninková partnerka českého krasobruslaře Tomáše Vernera o více než pět bodů, i kvůli tomu, že se jí nepodařil trojitý lutz.

ME v krasobruslení:
Ženy - krátký program: 1. Lepistöová 56,62, 2. Pöykiöová (obě Fin.) 56,06, 3. Kostnerová (It.) 51,36, 4. McCorkellová (Brit.) 50,00, 5. Gerboldtová (Rus.) 48,62, 6. Reitmayerová (SR) 48,00, ...10. Simaová (ČR) 45,24.

Reklama

Související témata: