Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel je v Dánsku bez ztráty setu v osmifinále

FREDERIKSHAVN

Stolní tenista Petr Korbel postoupil na turnaji Pro Tour v dánském Frederikshavnu po dvou hladkých výhrách do osmifinále. Sedmatřicetiletá česká jednička neztratila se svými soupeři Yannickem Vostesem z Belgie a Emmanuelem Lebessonem z Francie ani jeden set. Alespoň do druhého kola prošel Dmitrij Prokopcov, další reprezentanti Antonín Gavlas a Tomáš Konečný se s Danish Open rozloučili.

Článek

Korbel, hráč belgického Charleroi, vyřídil Vostese za pouhých dvacet minut, o moc více práce neměl ani s francouzským mladíkem. "Proti Lebessonovi byl důležitý první set, kdy se mě držel až do koncovky. A když jsem jí vyhrál, začal pozvolna odpadat," řekl spolupracovníkovi Korbel. "Dařilo se mi dobře přijímat a to byl základ k úspěchu. Díky tomu jsem mohl hrát aktivně a byl jsem většinou o krok napřed. Určitě jsem si nemyslel, že utkání vyhraju tak hladce," dodal Korbel.

V sobotním osmifinále se utká s prvním nasazeným hráčem turnaje Ma Lungem z Číny. "Zatím jsme se utkali třikrát a mám s ním bilanci 1:2. On se ale v poslední době hodně zlepšil. Ne nadarmo je v současnosti třetím hráčem světového žebříčku," upozornil Korbel.

Prokopcov zvládl v 1. kole drama proti Němci Larsu Hielscherovi, se kterým prohrával už 0:3 na sety a ve čtvrté sadě čelil mečbolu, přesto výsledek otočil. "Dlouho mi trvalo, než jsem se dostal do tempa. Možná i proto jsem úvodní dva sety prohrál smolně v koncovkách. Od odvráceného mečbolu se mi ale začalo dařit," uvedl Prokopcov, který ale v dalším kole uhrál jen set proti čínskému spolufavoritovi turnaje Čang Ťi-kche.

Turnaj Pro Tour ve stolním tenisu ve Frederikshavnu:
Muži, dvouhra - 1. kolo:
Korbel (ČR) - Vostes (Belg.) 4:0 (7, 6, 7, 5), Prokopcov (ČR) - Hielscher (Něm.) 4:3 (-10, -9, -5, 13, 8, 4, 7), Wang Jianfeng (Nor.) - Konečný (ČR) 4:1 (5, 7, -10, 7, 6), Keinath (SR) - Gavlas (ČR) 4:1 (8, 8, 5, -9, 7).
Muži, dvouhra - 2. kolo:
Korbel - Lebesson (Fr.) 4:0 (8, 6, 7, 1), Čang Ťi-kche (Čína) - Prokopcov 4:1 (-3, 9, -5, -6, -0).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články