Hlavní obsah

Při exhibici na závěr ME nejvíce pobavil krasobruslař na lyžích

HELSINKY

Vystoupení Francouze Yannicka Ponsera v lyžařském duchu bylo nejzábavnějším číslem nedělní exhibice, která uzavřela mistrovství Evropy v krasobruslení. Právo startu na galavečeru v Helsinkách si Ponsero vysloužil čtvrtým místem v soutěži mužů.

Článek

Ponsero se před začátkem jízdy posadil na mantinel a na bruslích měl přidělaná prkýnka symbolizující sjezdové lyže. Jako sjezdař se proháněl po ledě a postupně odhazoval části lyžařského oblečení, až skončil jen v bermudách a košili.

Svlékání různých částí oděvu bývá častým prvkem exhibičních vystoupení. Vedle Ponsera odhazoval mikinu člen stříbrného italského tanečního páru Massimo Scali, kostým pod oděvem mumie odhalila i Francouzka Nathalie Pechalatová, která společně s Fabianem Bourzatem skončila čtvrtá v soutěži tanečních párů.

Krasobruslaři si exhibici užili

Exhibice se tradičně nesla v uvolněném duchu a krasobruslaři využívali prvků, které by jim při soutěžních jízdách neprošly. V párových kategoriích se partneři často ocitali daleko od sebe na ledové ploše, případně jeden z nich postával a čekal, až k němu druhý přitančí.

Rekvizitu z moderní gymnastiky si vypůjčila novopečená evropská šampiónka Laura Lepistöová, která tančila se stuhou. Dočkala se bouřlivých ovací publika stejně jako další Finky Susanna Pöykiöová a Kiira Korpiová, které před domácím publikem v Helsinkách skončily na třetím a pátém místě.

Verner na exhibici chyběl

Uvolněnost byla jasně patrná na Francouzi Brianu Joubertovi, který v Helsinkách získal už třetí titul mistry Evropy. Staronový šampión, ze kterého po celý týden sálalo soustředění a odhodlání vrátit se na evropský trůn, zahajoval svůj program ležérně opřený o mantinel.

Exhibice se nemohl zúčastnit český reprezentant Tomáš Verner. Po výpadku ve volné jízdě se loňský evropský šampión propadl až na šestou pozici, takže mu nesoutěžní program o jedno místo unikl.

Reklama