Hlavní obsah

Podle promotéra čeká Valujev na seriózní nabídku od bratří Kličků

FRANKFURT NAD MOHANEM

Boxerský profesionální šampión organizace WBA Nikolaj Valujev je připraven utkat se s kterýmkoli z ukrajinských bratří Kličků, kteří mají v držení zbývající tři mistrovské pásy. V úterý to prohlásil promotér ruského boxera Wilfried Sauerland.

Článek

"Pokud dostaneme seriózní nabídku, jsme připraveni utkat se s jedním z Kličků kdykoli," řekl Sauerland. "Ale už rok jsme od nich nic neslyšeli," dodal.

Vitalij a Vladimir Kličkovi naproti tomu v minulých dnech tvrdili, že Valujevovi promotéři nemají o "sjednocovací" titulový zápas zájem, neboť nabídli zcela nepřijatelné podmínky. Poradce ukrajinských boxerů Bernd Bönte naznačil, že očekávanému duelu stojí v cestě Don King, který je finančně zainteresován na Valujevových zápasech.

Zápasu brání promotéři

"Řekl, že kdokoli z Kličků by Valujeva knokautoval. Proto prý svolí k zápasu jedině pod podmínkou, že bude v budoucnu dostávat podíly ze zápasů obou Kličků," poznamenal Bönte. "Všichni fanoušci a experti na celém světě se na ten zápas těší, jenom promotéři dělají všechno, aby mu zabránili," zlobil se sedmatřicetiletý Vitalij Kličko.

Ten je mistrem světa organizace WBC, jeho o pět let mladší sourozenec Vladimir vlastní pásy pro šampióna IBF a WBO. Tuto rodinnou sbírku chtějí zkompletovat, stále se však ještě nerozhodli, kdo z nich obrovitého, 214 cm vysokého Valujeva vyzve. Oba však předem naprosto vyloučili, že by někdy v ringu nastoupili proti sobě.

Vitalije Klička čeká v březnu duel s Kubáncem Juanem Carlosem Gómezem, jeho bratr Vladimir se letos nejspíš utká s Britem Davidem Hayem.

Reklama