Hlavní obsah

Boxer Čagajev obhájil titul, soupeř ho zranil hlavou

ROSTOCK

Uzbecký boxer Ruslan Čagajev obhájil po dlouhé zdravotní pauze titul mistra světa v těžké váze organizace WBA. Ve svém prvním zápase po více než roce porazil v sobotu večer v Rostocku kostarického vyzyvatele Carla Davise Drumonda.

Článek

Zápas byl předčasně ukončen už po šestém kole kvůli tržné ráně nad Čagajevovým levým okem, kterou mu soupeř způsobil nechtěným úderem hlavou už v třetím kole. Lékaři se nepovedlo krvácení zastavit, proto rozhodčí nenechal v utkání vypsaném na 12 kol pokračovat. Čagajev v té chvíli vedl u všech tří bodových rozhodčích.

Se zraněním musel do nemocnice, kde mu ránu sešili jedenácti stehy. "Tohle byl smutný konec zápasu," řekl rozpačitě třicetiletý Uzbek, který si připsal v 26. utkání v profesionální kariéře pětadvacáté vítězství.

Jeho soupeř utrpěl před 4000 diváků první porážku po 26 výhrách. "Přijel jsem, abych se stal mistrem světa, a teď se musím naučit žít s porážkou. Trefil jsem soupeře hlavou, mrzí mě to," prohlásil třiatřicetiletý boxer.

Čagajev se dělí o mistrovský pás WBA s ruským obrem Nikolajem Valujevem, kterého předloni v dubnu připravil o neporazitelnost i o titul. Loni v červenci se měli utkat v odvetě, ale uzbecký šampión přezdívaný "Bílý Tyson" si v závěrečné přípravě přetrhl achilovku. K vzájemnému souboji musejí nyní nastoupit nejpozději 28. června, pak bude opět pouze jeden držitel titulu WBA.

Reklama