Hlavní obsah

Danilevičův čtyřbob je na MS zatím patnáctý, vedou Američané

Český čtyřbob ve složení Ivo Danilevič, Martin Bohmann, Roman Gomola a Jan Stokláska je po úvodních dvou jízdách na mistrovství světa v Lake Placid na 15. místě. Na dvanáctou příčku, kterou Danilevič obhajuje z minulého šampionátu z Altenbergu, ztrácí 26 setin sekundy. Vede americká posádka Stevena Holcomba.

Článek

Bob pilotovaný Danilevičem byl po první jízdě na šestnáctém místě, ovšem přestože si v druhé o desetinu sekundy pohoršil, díky zaváhání dalších konkurentů se v průběžném pořadí posunul vzhůru. Danilevič tak má zaděláno na lepší výsledek než v soutěži dvojbobů, v níž minulý víkend skončil spolu se Stokláskou na 18. místě.

Obě rozjížďky vyhrál americký bob pilotovaný Holcombem, který tak má již téměř půlvteřinový náskok před druhými Rusy v čele s Alexandrem Zubkovem. Vítěz dvojbobů Švýcar Ivo Rüegg je šestý, obhájci titulu Němci Andrému Langemu patří čtvrtá příčka.

Titul v soutěži skeletonistů vybojoval švýcarský veterán Gregor Stähli. V den svých 41. narozenin získal třetí světové zlato, přičemž poprvé triumfoval už před patnácti lety.

Reklama