Hlavní obsah

Kličko bude boxovat o tituly IBF a WBO s Hayem 20. června

LONDÝN

Ukrajinec Vladimir Kličko bude obhajovat tituly mistra světa organizací IBF a WBO proti britskému profesionálnímu boxerovi Davidu Hayemu. Jejich duel se uskuteční 20. června zřejmě v Německu, kde bratrská dvojice slavných Ukrajinců žije.

Článek

Mladší z bratrů Vladimir obhajoval mistrovské pásy v prosinci loňského roku, kdy technickým k.o. porazil v Mannheimu Hasima Rahmana. Do souboje s Hayem se mu však údajně nechtělo.

"Nikdy nechtěl tento zápas a souhlasil s ním pouze proto, že bude mít jisté výhody. Vladimir se chce cítit v ringu bezpečně a nechce od prohry s poloprofesionálním golfistou riskovat," prohlásil Haye, osmadvacetiletý rodák z Londýna, jenž tak připomněl Kličkovu překvapivou prohru s Corriem Sandersem z roku 2003.

Haye absolvoval v těžké váze pouze jediný duel, předtím se stal světovým šampionem v polotěžké váze všech organizací. V profesionálním ringu má bilanci 22 výher proti jediné porážce, Kličko z 55 duelů prohrál pouze tři.

"Viděl jsem všechny jeho zápasy, znám všechny jeho zvyky. Znám ho lépe než jeho bratr i než zná on sám sebe. Jsem jeho největší noční můra a pošlu ho k zemi," řekl Haye v tradičním siláckém proslovu. "A to není všechno. Potom si vezmu pás i od Vitalije. Nikdo mě nezastaví," dodal.

Sám Kličko prý s podobnými reakcemi svého nejbližšího soupeře počítal. "Jsem zvyklý na útoky svých soupeřů před zápasem, ale David je v čele na seznamu hrubosti. Za to musí zaplatit a slibuju, že to bude bolet," dodal třiatřicetiletý Ukrajinec.

Reklama

Související témata: