Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic vyhráli druhé finále a srovnali boj o titul

Florbalisté Střešovic vyhráli druhý finálový zápas ve Vítkovicích 5:2 a vyrovnali stav série na 1:1. Obhájci titulu využili laxního výkonu soupeře v úvodních dvou třetinách k třígólovému náskoku. I když se Vítkovičtí v závěru zvedli a snížili na 2:3, dvanáctinásobný mistr pojistil vítězství v závěrečné desetiminutovce góly Richtera a Jendrišáka. Série se nyní přesouvá na dvě utkání do Prahy, třetí duel se hraje v sobotu od 15:40 hodin.

Článek

Excelentní obrana Tatranu vygumovala obávaný vítkovický útok a z druhého finále udělala na první dvě části jasnou partii obhájců titulu. Domácí se skoro k ničemu nedostali, ale vedle statické ofenzívy jim chybělo i větší zanícení a zápal pro hru.

Zápas výrazně ovlivnil první gól. Po Jedličkově přihrávce od pravého mantinelu ho vstřelil v šesté minutě Přívara a po něm byla role Střešovic na hřišti stále dominantnější. Jedlička s Přívarou zkopírovali model úspěšné souhry ještě jednou, ale gólman Ciompa se podruhé překonat nenechal.

Vítkovice neměly v prvním dějství vyloženou možnost. Jejich nesoustředěnost mohl v poslední sekundě ztrestat Jedlička, ale jeho gól po Jelínkově hrubce sudí neuznali s tím, že padl už po čase.

Co nevyšlo v závěru úvodní dvacetiminutovky, napravil Přívara hned v úvodu druhé a už po 16 sekundách prosvištěl jeho švih ze střední vzdálenosti až za Ciompu. Odevzdané Vítkovice si koledovaly o další branky. Vladař si málem vstřelil vlastní gól, ale jeho zpětná přihrávka, která Jelínkovi přeskočila hůl, se odrazila od tyčky.

Druhý gól utlumil vítkovické odhodlání

Ani takové štěstí však svěřence Radomíra Mrázka nevyburcovalo. Druhý gól jakoby úplně utlumil vítkovické odhodlání. Hostům stačilo obezřetně bránit a trestat chyby soupeře. Jednu z nich Fridrich po brejku ještě nevyužil, ale třígólové vedení dal hostům další obránce Klimeš, kterého domácí opět ponechali zcela bez dozoru.

Pražany mohly v závěru mrzet nevyužité příležitosti Hlavičky, Jedličky nebo Fridricha. Domácí totiž v nouzovém vývoji vytáhli ze zálohy nedoléčeného žolíka Foltu, který ve spoluhráčích probudil touhu po zvratu. Během dvou minut se z utkání na chvíli stalo drama: Sladký dorážkou z nulového úhlu odčaroval Kafkovu neprůstřelnost a výborně sehraný signál s gólovou tečkou Tokoše přiblížil Vítkovice na rozdíl jedné branky.

Dvanáctinásobný mistr ale úder brzy opětoval využitou přesilovkou Richtera, který z vrcholu přesilovkového kvintetu napřáhl devět minut před koncem ke klíčové čtvrté trefě. Výhru vzápětí zpečetil po rychlém protiútoku Jendrišák. Ostravští na poslední dvě minuty při přesilovce odvolali ještě brankáře, avšak soupeř dlouhému oslabení o dva hráče odolal.

"Zlepšili jsme nasazení a přístup a dařila se nám střelba z dálky, která na vítkovický styl platí," konstatoval hostující trenér Petr Ďarmek. "Obě utkání ale byla podobná. My jsme neměli štěstí v sobotu, dneska se zase přiklonilo na naši stranu, protože ani my jsme se úplně nevyvarovali chyb. Ale nebylo jich tolik jako v sobotu. Chtěli jsme jedno vítězství z Ostravy přivézt a máme ho, proto jsme spokojeni," dodal Ďarmek.

Vítkovický kouč Mrázek svůj tým za první dvě třetiny nešetřil. "Bylo to velice špatné, náš výkon nesnesl přísnější měřítko. Hlavně útočníci neplnili to, co měli. Neudrželi jsme míček vpředu a nevyšel tím pádem náš záměr dostat soupeře pod tlak," řekl Mrázek, jehož svěřenci se vzpamatovali až v poslední části. "V poslední třetině jsme se zvedli, ale Tatran podržel gólman Kafka. Ale v Praze musíme být odvážnější, s dnešním výkonem z prvních dvou třetin bychom neměli šanci uspět," dodal.

1. SC SSK Vítkovice - Tatran Střešovice 2:5 (0:1, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 48. Sladký (Tomašík), 50. Tokoš (Sladký) - 6. Přívara (Jedlička), 21. Přívara (Von der Pahlen), 24. Klimeš (Jendrišák), 51. Richter (Garčar), 54. Jendrišák (Hlavička). Rozhodčí: Nováček, Vašíček. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. Diváci: 615. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: