Hlavní obsah

Softbalová bitva o Prahu: Hráčky Eagles vyzvou soupeřky z Tempa

V softbalové extralize žen dojde v pátek na pikantní duel mezi Eagles Praha a jejich městským rivalem z Tempa. K vidění bude souboj nejlepší pálkařky Elišky Thompsonové se zkušenou nadhazovačkou Martinou Bláhovou. Týmy jdou do derby v odlišné situaci – Tempo vévodí soutěži s pěti výhrami, hráčky Eagles naopak odehrály jediné utkání, které prohrály. „Naše souboje jsou vždycky napínavé," říká Pavla Mikšová z Tempo Praha před soubojem, který startuje v 19:00 v Krči.

Foto: ČSA

Hráčky Eagles Praha čeká derby s Tempem.

Článek

Předehrávkou k pátečnímu souboji bylo úterní utkání, ve kterém Tempo nad Eagles zvítězilo 2:1. A to díky úspěšnému odpalu v dohrávce poslední směny. „Tempu to musíme vrátit," burcovala Tereza Krbcová, nadhazovačka Eagles. „Víme, že potřebujeme více pálit. Jde o televizní zápas, určitě se na to pořádně nahecujeme," tvrdila Pavla Mikšová, pálkařka Tempa.

Loňské vicemistryně z Eagles spoléhají v útoku na Elišku Thompsonovou, která v minulé sezoně předvedla 49 úspěšných odpalů. Nikdo nebyl úspěšnější. „Naše nadhazovačky na ní připraví strategii. Vědí, co jí dělá problémy. V úterý jsme si s ní poradily," pravila odhodlaně Mikšová z Tempa, za které nastupuje reprezentační nadhazovačka Bláhová. V loňském roce zaznamenala 89 strikeoutů a stala se v této statistice 4. nejlepší softbalistkou v tuzemsku. „Budeme těžit hlavně z naší skvělé obrany," tvrdila Mikšová.

Proti Eagles stojí nerozehranost. Vždyť o víkendu, kdy měly nastoupit do čtyř zápasů, jim počasí zrušilo celý program. Možná kvůli tomu se nemohly významně prosadit v předchozím derby proti Tempu. „Hlavní poučení je takové, že nemůžeme spoléhat na to, že vyhrajeme s jedním bodem," prohlásila Krbcová.

Reklama

Související témata: