Hlavní obsah

Matt by Julinku nejraději i krmil, směje se střelkyně Kateřina Emmons

Před třemi týdny se Kateřině Emmons narodila dcerka Julie. „Prvních pár dní jsem zmateně pobíhala po bytě a nevěděla, co mám udělat dřív,“ přiznává olympijská vítězka ve střelbě. Nyní si už ale novou roli užívá a pomalu začíná spřádat plány na návrat. „Když vše půjde podle plánu, ráda bych se v březnu příštího roku zúčastnila mistrovství Evropy,“ sdělila Sport.cz a Právu Emmons.

Foto: Sport Invest

Kateřina Emmons s dcerou Julinkou

Článek

Jak si užíváte mateřství?

Všechno je pro mě nové, takže si hlavně zvykám na Julinčin režim. Prvních pár dní jsem zmateně pobíhala po bytě a nevěděla, co mám udělat dřív. Nyní už jsme s Julčou sehraná dvojka a začínám si to pořádně užívat.

Kolik toho v noci naspíte?

Nedávno jsme měli krušné noci, protože Julinku bolelo bříško. Ale jinak je to miláček a přes noc se budí jen dvakrát. Doufám, že jí to ještě dlouho vydrží.

Jak zvládá Matt přebalování a koupání?

Skvěle. Nejraději by Julinku i krmil, kdyby mohl (smích). Je z ní celý pryč. Moc rád se o malou stará, včetně přebalování a všeho ostatního. Spousta tatínků se bojí na tak maličké miminko sáhnout. Ale Matt se nebál ani v porodnici a hned si Julinku pochoval.

Čím vás dcerka zatím nejvíce překvapila?

Julinka nás překvapuje každý den něčím. Stále více vnímá, dělá nové obličeje. A také umí čím dál více křičet.

Vzpomenete si ještě někdy na to, že jste olympijská vítězka?

Abych se přiznala, nemyslím na to. Přeci jen je to už dávno a já mám před sebou další závody. A nálepka olympijské vítězky mi je nevyhraje. Už teď jsem moc zvědavá, jak to všechno půjde a jak rychle se vrátím na závody.

Takže už přemýšlíte, kdy začnete s přípravou?

Už se pokouším cvičit. Ale často marně. Julinka má o mém programu docela jiné představy. Věřím, že již brzy to bude každodenně a ne jen třikrát týdně. Se střílením bych chtěla pomalu začít už v květnu. Na takové pořádné tréninky to vypadá až v září. Když vše půjde podle plánu, ráda bych se v březnu příštího roku zúčastnila mistrovství Evropy. 

Na SP v Pekingu se velmi dařilo Australanu Potentovi, svěřenci vašeho otce. Nemáte strach, že vám táta vychová v Austrálii další soupeřky?

Sem s nimi! Ale abych pravdu řekla, já budu mít co dělat sama se sebou, abych se dostala zpátky do formy. Když budu závodit jako před mateřskou a nebudu se starat o to, kolik mám soupeřek, věřím, že to bude zase dobré.

Reklama